Volgens Andy Lau van Dongguan Wanjia Machinery bevatten verse champignons veel vocht en zijn ze kwetsbaar als ze worden vervoerd, verpakt of worden opgeslagen. "Dit zorgt ervoor dat champignons hun kwaliteit verliezen en misschien zelfs bederven. Het is daarom belangrijk dat een geschikte koelmethode voor champignons wordt gekozen," aldus Lau.

"Koelmachines op basis van vacuüm-technologie helpen om de originele kleur en smaak van champignons te behouden. Ook zorgen deze machines voor minder logistieke kosten en wordt de houdbaarheid van de champignons verbeterd. Het enige nadeel van vacuümkoeling is dat de champignons geleidelijk aan hun vocht verliezen.""Veel vocht van de champignons verdampt tijdens het vacuüm koelproces. Als meer dan 5% van het vocht verdampt, heeft dit duidelijk invloed op de kwaliteit van de champignons. Dit leidt uiteindelijk tot commercieel verlies. Wij hebben daarom een sproeisysteem geïnstalleerd bij onze vacuüm koelmachines. Het sproeien zorgt ervoor dat er niet teveel vocht wordt verloren en dat de kwaliteit van de champignons wordt verbeterd."

Een vacuüm koelmachine voor champignons

"Het is ook belangrijk dat er een controlesysteem aanwezig is dat het watervolume in het sproeisysteem op peil houdt. We gebruiken op dit moment herhaaldelijke sproeimethodes om de sproeitijd aan te passen voor verschillende productsoorten. Dit zorgt ervoor dat we het probleem van vochtverlies tijdens het koelproces van champignons beter aan kunnen pakken."

Andy Lau - Sales Manager
Company name: Wanjia Machinery Co.,Ltd
Company website: http://www.wjvacuumcooling.com
Fax number: + 86 769 8162 1817
Telephone number: +86 189 2685 9530
E-mail address: andy@wjcold.com