Lian Price, LaManna Premier Group

"Het was een uitdaging om de versnipperaar bij te houden"

"Bij het Australische bedrijf LaManna Premier Group is de eerste oogst van tomaten bij hun kas met inschuifbaar dak in Goulbourn Valley, Victoria voltooid. Dit seizoen heeft het bedrijf voor het eerst hun nieuwe Weterings Super Bio Chopper gebruikt.


Teeltmanager Lian Price van LaManna

Dankzij de versnipperaar kan de teler de tomaten plukken en versnipperen tot minder dan 20% van het originele volume. Het model dat het bedrijf gebruikt, kan 2500 tot 6500 m2 per uur verwerken," vertelt Matthew Dent van Royal Brinkman. "Het ingebouwde ijzerdetectiesysteem vergroot de veiligheid en bespaart geld op reparaties wanneer bijvoorbeeld tomatenhaken in de machine komen."

Lian Price, teeltmanager bij Lancaster, is ontzettend blij met de nieuwe versnipperaar. "De laatste twee maanden hebben we de machine gebruikt voor de eerste teeltwisseling. Het is ons dankzij de machine gelukt om vijf hectare op te schonen in slechts 30 machine-uren. Voor komend seizoen hebben we als doel om dit in 20 machine-uren te doen door ons afvalsysteem te verbeteren. De machine was sneller dan de afvalbakken, het was een uitdaging om de versnipperaar bij te houden," lacht hij.

Het planten voor het tweede seizoen gaat binnenkort van start bij LPG Lancaster operation.


Voor meer informatie:
Royal Brinkman
info@royalbrinkman.com


LaManna Premier Group
+61 3 9687 7725
reception@lpgroup.com.au
www.lpgroup.com.au
Weterings Mechanisatie
Tel: +31 174 416 480
www.weterings.nl/en


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven