UbiQD, een bedrijf in New Mexico dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen van nanotechnologie, heeft een Small Business Technology Transfer Program (STTR) Phase I contract gekregen bij de National Aeronautics and Space Administration (NASA). Het contract biedt financiering voor het gezamenlijke onderzoeks- en ontwikkelingsprogramma met de universiteit van Arizona. In dit programma onderzoeken de twee partijen het gebruik van quantum dots (QDs) om het spectrum van zonlicht voor een optimale groei van gewassen in ruimtemissies te bepalen.


Het eerste commerciële proef-kassenproject van UbiQD wordt gehouden bij Growing Opportunities in Alcalde, New Mexico. Deze foto, met een valse weergave van de kleuren, laat de kas in Nederlandse stijl zien waar UbiGro Film het gewicht van de tomaten moet verhogen.

"We zijn blij dat we met UbiQD samen mogen werken om deze innovatieve aanpak in het onder controle houden van licht-golflengtes van lichtbron tot plant te onderzoeken," zegt Dr. Gene Giacomelli, professor bij het Controlled Environment Agriculture Center van de universiteit van Arizona. "Deze technologie heeft de potentie om de efficiëntie van de PAR lichtbron te verbeteren en dit kan een doorbraak betekenen voor de binnenteelt." 

UbiQD heeft sinds 2017 in stilte gewerkt aan de ontwikkeling van zijn QD agrarische folie, nadat het financiering ontving van Breakout Labs om het concept te onderzoeken. Het bedrijf wil nu aan het eind van het jaar een retrofit-versie van zijn folie gaan lanceren onder het UbriGro merk. De UbiGro Folie is ontwikkeld om de groenteproductie te promoten en de plantengroei te versnellen. 


"Met NASA's steun zullen we samen blijven werken met het Controlled Environment Agriculture Center van de universiteit van Arizona om onze quantum dot agrarische folie voor een verbeterde slaproductie te evalueren," vertelt Dr. Matt Bergren, hoofd producten bij UbiQD en de eerste onderzoeker bij het project. "We zijn al bezig geweest met het testen van de folie, zowel in onderzoekslocaties en in commerciële kassen in de VS, en we hebben bij tomaten al toenames in de oogst gezien van 20-30%." 

Voor meer informatie:
UbiGro