Gerard Korse, DC Tolpoort:

"Aanvoer broccoli komende periode minder"

Tholen – De aanvoer van broccoli zal komende periode minder zijn, voorspelt Gerard Korse van DC Tolpoort uit Hoogkarspel. Onder invloed van het warme weer kwam er in de afgelopen periode meer broccoli dan verwacht op de markt. Met het koelere weer van de afgelopen dagen is de productie afgenomen. Het koelere weer is wel gunstig voor de kwaliteit van broccoli.

De afgelopen weken zijn er extra inspanningen verricht om de kwaliteit van broccoli goed te houden. Het warme weer zorgde ervoor dat broccoli wat grover van vorm was, wat de kwaliteit visueel nadelig beïnvloede. "De aanvoer is wisselend en afhankelijk hoe de teler de broccoli snijdt. Hoe fijner de broccoli, hoe beter de houdbaarheid. Hetzelfde zagen we in bloemkool, daar was de laatste tijd ook meer aanvoer dan verwacht, zodat veel telers voor lopen op het oogstschema maar de oogst van de komende weken ziet er voor deze producten kwalitatief gezien beter uit."


Een laatste inspectie door kwaliteitscontroleur Ron Koobs van DC Tolpoort

In DC Tolpoort is flink geïnvesteerd in koeling. Het DC beschikt over acht dockboards en zestien koelcellen (grotendeels draaiend op zonnepanelen). Dat maakt het mogelijk dat versproducten snel en op verantwoorde wijze terug gekoeld worden naar elke gewenste temperatuur en ervoor zorgt dat de groenten in zo goed mogelijke conditie blijven. Gerard: "Tijdens de hele warme dagen blijft het desondanks een uitdaging om de kwaliteit goed te houden. De huidige prognoses geven echter aan dat de kwaliteit weer beter wordt."

De prijzen van broccoli gingen afgelopen tijd onderuit maar trekken, door de combinatie van het einde van de vakantieperiode en koeler weer, aan. "Broccoli van goede kwaliteit is momenteel redelijk aan de prijs", vertelt Gerard. De prijs kan verder oplopen. "Veel telers zijn door het warme weer voor gaan lopen met hun prognoses. Nu het koeler is, zal de aanvoer krapper zijn. Dat geldt ook voor bloemkool en witlof."

Voor meer informatie:
DC Tolpoort
Gerard Korse
Tolweg 7
1616 AT Hoogkarspel
T: +31(0)228 565780

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven