"Teeltvloer geeft beter wortelstelsel en uniforme watergift"

Bij telers van pot- en perkplanten zal de ErfGoedVloer niet onbekend in de oren klinken, maar ook groentenplantenkwekers zijn blij met de teeltvloer. Het water komt zeer gelijkmatig op, zodat alle planten even veel en even lang water krijgen. Een koelingsfunctie zorgt voor een gunstig effect op het microklimaat.

Eind 2017 is bij de Franse groentenplantenkweker Arc 'At Plants de ErfGoedvloer geïnstalleerd. De directeur, Guillaume Salembies, vertelt over de meerwaarde van de vloer voor de opkweek van onder andere zijn tomaten en komkommers. Guillaume is blij met de uniforme watergift door het gelijkmatig opkomen van het water van onderaf. Eerder werkte hij met regenleidingen, met als gevolg dat niet alle planten dezelfde hoeveelheid water kregen, bijvoorbeeld doordat er een groot blad boven de pot hing.

Jan Mulder, teeltadviseur bij de Grow Group, wijst op het koelen van de teeltvloer, door het gesteente in de vloer. "Erg waardevol voor het creëren van het juiste microklimaat. In perioden van veel zon en bij hogere temperaturen blijft de vloer koel en verbranden er geen wortels."Voor meer informatie:
ErfGoed
Bredeweg 59
2751 GH Moerkapelle
T +31 (0)79 593 38 00
info@erfgoed.nl
www.erfgoed.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven