Het warme weer dat Europa de afgelopen twee maanden heeft geteisterd, heeft niet alleen een impact op de gewassen. Wanneer de temperatuur in de kas tot een hoog niveau stijgt, kan dit ook het touw aantasten. Het doorbreken van touw en een bende in de kas is het laatste wat je als teler wilt.

Nu de grootste hitte voorbij is, kijkt Paul Willetts van het Britse bedrijf Ecolander tevreden terug. De afgelopen vier jaar werkte hij aan de ontwikkeling van TruBio, een composteerbaar touw. "We zijn blij te zien dat TruBio het heel goed heeft gedaan in deze extreme omstandigheden", zegt Willets.
 

Paul Willetts op de Canadian Greenhouse Conference '15

Ecolander UK LTD biedt twee soorten touw: 250 Newton (25 kg) is geschikt voor alle gewassen, denk aan tomaten, paprika's, komkommers en aubergines. Voor de grotere tomatenrassen bieden ze de sterkte 400 newton (40 kg). "Het touw is gemaakt van natuurlijke vezels. We zijn altijd op zoek naar manieren om de kracht ervan te verbeteren." Tijdens de vruchtwisseling kan het touw eenvoudig worden weggegooid en gecomposteerd samen met de oude tomatenplanten.
 

Toenemende vraag
Het Britse bedrijf heeft klanten over de hele wereld. "We staan ​​open voor alle markten. We zien dat Nieuw-Zeeland en Australië een voortrekkersrol spelen in deze omslag naar biologisch materiaal. Er is ook een toenemende vraag vanuit Europa en Noord-Amerika, zowel van reguliere als van biologische bedrijven. Het is interessant om te zien dat de interesse niet alleen van telers komt, maar ook van de retail." 


TruBio is ook beschikbaar in rood en wit.

Volgens Willetts groeit de markt voor biologisch, composteerbaar touw. "Dit jaar hebben we de meeste interesse gehad tot nu toe. Ik denk dat mensen steeds milieubewuster worden. Dat geldt niet alleen voor telers, ook retailers hebben impact. Er lijkt een grote beweging te zijn in de sector naar duurzaamheid en dat is goede ontwikkeling."

Voor meer informatie:
Ecolander
Paul Willetts
Paul.Willetts@Ecolander.co.uk
www.Ecolander.co.uk
+44 (0) 7712 334544