Aruba: Overheid geeft toestemming voor vertical farming project

Op 9 augustus 2018 heeft de Arubaanse overheid een persconferentie gehouden om aan te kondigen dat ze VDA Vertical Designs Aruba VBA toestemming hebben gegeven om een vertical farming project op te zetten op Aruba, waarbij ze AFI's vertical farming technologie gaan gebruiken. Met deze technologie kan VDA Vertical Designs Aruba VBA jaarrond gewassen gaan produceren in het tropische klimaat van Aruba, en tegelijkertijd land gebruiken dat voorheen niet voor de teelt gebruikt kon worden.

Affinor kondigde op 21 februari 2018 al aan dat ze een exclusieve licentieovereenkomst met Vertical Designs Aruba had ondertekend. Door enkele wettelijke obstakels tijdens het inlijvingsproces is echter besloten om VDA Vertical Designs Aruba VBA in te lijven, in plaats van Vertical Designs Aruba. Affinor en VDA Vertical Designs Aruba VBA zijn op dit moment bezig om de aangepaste licentieovereenkomst af te ronden.

Nick Brusatore, de directeur van Affinor, liet weten: "Dit is ontzettend spannend nieuws voor het bedrijf, VDA Vertical Designs Aruba VBA en voor heel Aruba. Dit project zal niet alleen een duidelijke en voortdurende economische impact op Aruba hebben, maar het is ook de eerste stap in het revolutioneren van de teelt op de Cara├»ben. Dit project is perfect voor het gebruik van onze teelttechnologie en we hopen dat dit zal werken als katalysator voor andere verticale farming projecten over de hele wereld." 

Voor meer informatie:
Affinor Growers

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven