De tijd dat consumenten enkel seizoensgebonden groenten en fruit konden kopen en klaarmaken ligt ver achter ons. Tegenwoordig zijn de meeste AGF-producten het hele jaar door verkrijgbaar. Maar waar komen die aardbeien in de winter vandaan? En de sperziebonen die nu in de schappen liggen? Herkomst heeft invloed op smaak, kwaliteit en duurzaamheid.

Seizoensgebonden groenten en fruit…klopt dat nog?
'Eten in het seizoen', het wordt vaak gepromoot maar is het op alle groenten en fruit van toepassing? Alhoewel er nog wel echte seizoenproducten bestaan – denk aan witte asperges in de lente, artisjokken in de zomer, speciale paddenstoelen in de herfst en schorseneren in de winter – zijn de meeste groenten en fruit gedurende het hele jaar verkrijgbaar. Frambozen tijdens het kerstdiner? Geen probleem! Spruitjes in de zomer? Gewoon in de schappen te vinden.

De herkomst van AGF-producten in de winkel
Om het hele jaar door een goedgevulde AGF-afdeling te kunnen presenteren, halen retailers hun producten overal vandaan. Sperziebonen uit Nederland maar ook uit Kenia. Appels uit de Betuwe maar ook uit Chili. Toch hoef je – zelfs in de winter – niet zo ver over de grens te kijken. Trostomaten van Prominent worden bijvoorbeeld het hele jaar onder dezelfde omstandigheden geteeld. "Door de optimale condities in de gesloten kassencomplexen kunnen we altijd een constante kwaliteit garanderen. En bieden we de consumenten de kans om te genieten van een zomerse tomatensalade, maar ook van een winters ovengerecht. In elk seizoen is de smaak van onze trostomaten optimaal."

Voor meer informatie:
Prominent
www.prominent-tomatoes.nl
info@prominent-tomatoes.nl

Wim van den Berg
w.vandenberg@doorpartners.nl