T. Brun Frischgemüse organiseert o.a. proeverijen en een veldtour

Feestelijke opening van het Duitse wortelseizoen

Precies een maand na de feestelijke seizoensstart loopt de Duitse worteloogst momenteel op volle toeren. Op 12 juli werd het seizoen van dit jaar feestelijk geopend op het bedrijfsterrein van het gespecialiseerde groententeeltbedrijf T. Brun Frischgemüse in Borken. De bezoekers konden zich onder andere op proeverijen verheugen en de teelt van dichtbij beleven.

Thomas Brun - Eigenaar van het gelijknamige tuinbouwbedrijf, dr. Peter Epkenhans van het Landbouwschap NRW, organisator dr. Hans-Christoph Behr (AMI) en Mechthild Schulze Hessing, burgemeester van de stad Borken en natuurlijk Max Möhre zijn blij met de lekkere, nieuwe wortelen.


Alle soorten wortelen staan tijdens de proeverij in de focus


Het verschijningsbeeld wordt ook voor een groot deel door de verpakkingsoplossing bepaald.


De mascotte Max Möhre


De wortel als basisingrediënt van allerlei lekkers

Vierde generatie
De firma Brun Frischgemüse in Borken (Nordrhein-Westfalen) is een familiebedrijf en wordt tegenwoordig door de vierde generatie gerund. Naast wortelen teelt en verkoopt het bedrijf onder andere selderij, prei, pastinaken, wortelpeterselie, een wortelgroentenmix en soepgroenten. Naast de conventionele wortelen neemt het bedrijf ook bio-wortelen van (lokale) bio-teeltbedrijven af, die in een eigen separate installatie verwerkt worden. Brun Frischgemüse levert hoofdzakelijk aan de levensmiddelenhandel, de fruitgroothandel en verwerkende bedrijven in heel Duitsland.

Verdere informatie:
T. Brun GmbH & Co. KG
Marbecker Str. 101 
46325 Borken 
Telefoon: 02865 / 60 960 - 0 
Telefax: 02865 / 60 960 - 30 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven