Praktijkbezoek ter inspiratie van nieuwe robotica

Dertig studenten van het Engelse AHDB's PhD-programma ter waarde van 1,4 miljoen pond (1,56 miljoen euro) bezochten voedsel- en landbouwbedrijven om samenwerking en innovatie van het laboratorium naar de sector te stimuleren. De hele groep doet promotieonderzoek op het gebied van de landbouw- en tuinbouwsector, om zo de volgende generatie technische experts te helpen ontwikkelen.

Als onderdeel van de tour bezochten studenten zes locaties in Noordwest-Engeland, waaronder het Lancaster Environment Center, zaadleveranciers Quantil Agriculture, de Lancaster Brewery, Huntapac - die groenten, brassica's en salades verbouwt, verpakt en distribueert - en Lovania, een kwekerij die jaarlijks meer dan 30 miljoen planten levert aan 1.200 bedrijven.

"Het is zeer belangrijk om het laboratorium uit te gaan en praktijksituaties waar te nemen. Het is een middel om innovatie te stimuleren en de samenwerking met de sectoren te vergroten, die in de toekomst rechtstreeks van het werk van de student zouden kunnen profiteren. Hun projecten variëren van gewasbescherming tot automatisering, maar het bezoeken van bedrijven en zien hoe technologie en wetenschap in de praktijk door bedrijven worden toegepast, zal de studenten inspireren, hen helpen meer vragen te stellen en nieuwe ideeën stimuleren."

Andrew Webster, een teler uit de buurt van Ormskirk, legde aan de groep uit hoe AHDB's kennisuitwisselingsprogramma en samenwerking met telers de sleutel vormden voor de innovatie in zijn teeltactiviteiten: "We wilden de opname van nematicide verbeteren om gewassen die op onze plantages worden geteeld te beschermen. We hebben een aantal fabrikanten benaderd om machinetests te krijgen, maar we werden keer op keer afgewezen omdat we eenvoudigweg niet de juiste verbindingen hadden."

Webster vervolgt: "Daarna organiseerden we een AHDB-aardappelen-evenement, waarbij we profiteerden van de crème de la crème van de sector die ons teeltbedrijf bezocht. Door onze connecties met de sector op te bouwen en toegang te krijgen tot technologie konden we innoveren en een nieuwe technologie ontwikkelen, waarmee we microscopische rondwormen op de plantage kunnen bestrijden. Het hebben van die hechte relatie met onderzoekers, agronomen en telers is essentieel voor het stimuleren van innovatie in de hele sector."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven