Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Groothandelsmarkt Keulen:

"Goede beschikbaarheid Belgische tomaten"

Het is momenteel het hoofdseizoen van West-Europese tomaten en komkommers. Bij de grossiers in het Duitse Ruhrgebied wordt het aanbod vooral bepaald door producten uit Nederlandse en Belgische teelt. De beschikbaarheid is over het algemeen nog steeds tevredenstellend, maar de vraag en de prijzen schommelen per dag, bevestigt Ahmet Cicek van Diyarmed - gespecialiseerd in vruchtgroenten op de Großmarkt Keulen.

De groothandelaar uit Keulen neemt zijn producten bijna het hele jaar door uit Nederland of België af. Momenteel zijn vooral de Belgische trostomaten een hardloper binnen zijn assortiment: "Circa 90 procent van ons aanbod bestaat uit Belgische Princess-tomaten, die we aanvullen met Elite-tomaten. Onze producten nemen we ofwel direct van telers af, ofwel via de veiling'', aldus Ahmet. 



Snackkomkommers
Naast tomaten biedt de groothandelaar ook aubergines, komkommers en paprika's uit de buurlanden aan. Naast de directe betrekkingen met Belgische en Nederlandse telers werkt Diyarmed ook samen met vaste zakenpartners die gevestigd zijn op de Groothandelsmarkt Rotterdam, waardoor het bedrijf in staat is om bijna het hele jaar door hoogwaardige en aantrekkelijk geprijsde vruchtgroenten aan te bieden. Ahmet: "Nederlandse en Belgische producten kunnen we normaal gesproken tot in december aanbieden. Daarna stappen we afhankelijk van prijs en beschikbaarheid over op producten uit Turkije en Spanje.'' 

Op het gebied van komkommers zijn er momenteel een paar interessante trends te zien. "We merken een duidelijke behoefte aan kaliber 35-40 / 40-45. Ook de snackkomkommers zijn een continue groeiend productsegment in ons productportfolio. Bovendien is de vraag naar aubergines van 175 en 225 gram noemenswaardig. Deze verkopen we overwegend in kartonnen dozen van 10 kg.''



Compleetaanbieder
Diyarmed, gevestigd op de Großmarkt Keulen, biedt een breed productpalet van groenten, fruit en zuidvruchten aan. Naast de Großmarkt Keulen werkt het handelsbedrijf ook met zakenpartners in Mannheim, Hamburg en Hannover samen. Tot de geplande expansiestappen horen onder andere de uitbreiding van het bestaande steenfruit- en meloenenassortiment, bevestigt de bedrijfsleiding.

Verdere informatie:
Diyarmed GmbH
GF: Ahmet Cicek
Marktstr.10
50968 Köln
Deutschland
Publicatiedatum: