Paprikateler Willem-Arie Beekenkamp over groene paprikaras:

"In bewaarproef bleken de vruchten na twee weken nog stevig en groen"

Willem-Arie Beekenkamp teelt op zijn tuin in 's-Gravenzande 7.000 m2 van het groene paprikaras E20B.0263. Vorig jaar had hij dit ras in de 2e screening staan. Wat toen opviel was zijn productie en vruchtgewicht. "En de kwaliteit van de vruchten die eraf komen is ook gewoon goed," aldus Willem-Arie.Teeltverloop E20B.0263
Groene paprika E20B.0263 is bij Beekenkamp op 1 november gezaaid en op 5 december geplant. Het ras wordt geteeld op een 3-stengelsysteem. Het vruchtgewicht ligt tussen de 140 en 200 gram. Het ras is hiermee 10 tot 15 gram gemiddeld zwaarder dan het standaard ras. "De teelt verloopt goed," aldus Willem-Arie. "Voor het eerste zetsel heb ik iets te hard gestookt, waardoor het wat te snel ging. Ik had wat eerder van het gas af moeten gaan, sneller dag- en nachtverschil maken. Maar los daarvan ben ik niet onaangenaam verrast. E20B.0263 groeit regelmatig, heeft een krachtig gewas en gelijke stengels."

Arbeid E20B.0263
Ook qua arbeid is E20B.0263 een prima ras, wat Willem-Arie betreft. "Qua toppen is er weinig verschil met andere rassen. Het oogsten gaat iets moeizamer, omdat het ras wat stugger is en wat langer rimpelig blijft. Maar dat is vooral een kwestie van wennen." Vergeleken met andere groene rassen, houdt E20B.0263 een mooie donkergroene kleur in de zomer.

Uitstekende houdbaarheid E20B.0263
Wat wel een verrassing was, is dat E20B.0263 het waanzinnig goed deed in de bewaarproef van Harvest House. Enza Zaden veredelt actief in de groene blokpaprika's. Een van de kenmerken van de rassen die hieruit voortkomen, is dat ze traag kleurend zijn. Dit bevestigde de bewaarproef. "Na twee weken waren de vruchten nog stevig en groen. Er zaten helemaal geen bonte vruchten tussen. Dat wist ik vorig jaar natuurlijk nog niet, toen ik voor dit ras koos, maar dit is wel een groot pluspunt," aldus Willem-Arie.

Voor meer informatie: 
Enza Zaden Nederland

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven