Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Wereldwijd bezoek bij demoweken Rijk Zwaan

Nieuwe slarassen en knolselderij-bitterbal

Nieuwe KnoxTM en Salonova slarassen, innovatieve Crystal Lettuce voor de hydroponics teelt en de knolselderij-bitterbal: het is slechts een greep uit de hoogtepunten van de demoweken van Rijk Zwaan. Zo'n 300 telers, plantenkwekers, groenteverwerkers, groothandelaren en retailers vanuit alle werelddelen bezochten tussen 18 juni en 11 juli Fijnaart.



Het proefveld met vollegrondsgroenten stond er picobello bij. Daardoor konden de bezoekers honderden rassen van vijftien gewassen goed beoordelen. Voor slarassen met KnoxTM en Knox CoreTM, de eigenschap die verkleuring na het snijden vertraagt, was veel belangstelling. Arno van Oers, proefveldcoördinator: "Bezoekers konden het verschil met eigen ogen zien als ik twee kroppen sla zonder én met deze eigenschap oogstte. Na een uur was de ene pit licht verkleurd, terwijl de pit van het Knox Core-ras nog helemaal wit was."

Hydroponics
Voor Crystal Lettuce, een innovatief slatype, hadden telers en groentenverwerkers interesse. Lalique RZ is het eerste commerciële ras. "Het smaakt heerlijk en heeft robuust, dik, krullend blad. Dat maakt verwerking op broodjes makkelijk. Het ras is bijzonder geschikt voor hydroponics teelt en in plant factories," vertelt Van Oers.

Groentenverwerkers lieten zich bijpraten over het brede aanbod in spinazie. Rijk Zwaan biedt voor elke markt, regio en toepassing andere types. Ook de innovatieve lijn rucolarassen met de naam Rocketeerz, broccoli Larsson RZ en bloemkoolras Ormonde RZ vielen in de smaak.

Snackgroenten proeven
Dat geldt ook zeker voor de knolselderij-bitterbal, die Rijk Zwaan liet testen tijdens de demo. Van Oers: "Met deze vegetarische bitterbal zijn we vier jaar bezig geweest. Bezoekers vonden hem verrassend lekker. Het is een interessante nieuwe toepassing voor deze gezonde groente."

Internationaal gezelschap
Rijk Zwaan-medewerkers leidden alle bezoekers persoonlijk rond. Die kwamen van over de hele wereld, onder meer uit Nederland, België, Frankrijk, Spanje, Engeland, maar ook Japan, Hongkong, Argentinië, Brazilië, Zambia en Zuid-Afrika. "Wij kijken terug op een geslaagde demo. In het najaar - week 38 tot en met 43 - houden we hier onze volgende demo, waarbij we eveneens rassen tonen die meer dan honderd groeidagen hebben. We verwelkomen dan opnieuw belangstellenden uit binnen- en buitenland," besluit Van Oers.

Voor meer informatie:
Rijk Zwaan
info@rijkzwaan.com
www.rijkzwaan.com
Publicatiedatum: