Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Plantengedrag in realtime meten

Door plantengedrag in realtime te meten, kun je inzicht krijgen in de levensprocessen van planten. Dit biedt mogelijkheden om de hoeveelheid water en bemesting die gebruikt wordt te verminderen en om het energieverbruik voor het verwarmen van de planten te verminderen. Dit is dan ook precies waarvoor Trutina ontwikkeld is. Deze productlijn van Gremon Systems is een onafhankelijk supportsysteem dat in iedere soort kas geïnstalleerd kan worden, van low tot hightech. Met deze nieuwe generatie kunnen nog meer verbindingen gemaakt worden. 



Biomassa
Maar hoe werkt het? Trutina is een systeem waarmee consumenten het plantengewicht (biomassa) in realtime kunnen volgen en gewichtstrends van substraat in hang of platform methodes kunnen volgen. Zo kan de teler op basis van deze informatie (drains voor irrigatie, biomassa productie, plantenactiviteit, energiebalans van de plant) weloverwogen beslissingen maken. 
 
"Het maakt niet uit welke technologieën of apparatuur er al gebruikt worden, Trutina kan zowel bij teelt op substraat als in aarde worden gebruikt," vertelt het bedrijf. 

Met de nieuwe generatie, Trutina 2.0, krijgen telers bovendien een vernieuwd infoboard dat volledig aan de eigen situatie aan te passen is. Daarnaast zijn er meer alarmfuncties beschikbaar. "Dankzij de draadloze sensoren kunnen, met behulp van onze E-Box, verschillende sensoren met het systeem verbonden worden. Dit maakt het nog gemakkelijker voor telers om inzicht te krijgen in hun gewassen en om goed geïnformeerde beslissingen te maken."

Mogelijkheden
Gebruikers van Trutina ontvangen op een simpele, gemakkelijk te begrijpen manier alle informatie op hun mobiele telefoon. "Onze producten zijn ontworpen voor Europa's grootste kassenbedrijven. Echter kunnen kunnen kleine telers zeker ook hun voordeel doen met onze producten. En omdat onze producten niet alleen gericht zijn op de kassensector en de tuinbouwsector, kunnen we andere agrarische bedrijven en zelfs de zakelijke sector ook grotere bedrijfsmogelijkheden bieden."


Trutina wordt al in meer dan 20 landen gebruikt. Polen is op dit moment een van de grootste markten voor Gremon, net als Almería in Spanje. Daarnaast zijn we ook aanwezig in bijvoorbeeld China, Rusland, Zuid-Korea, Mexico en Nederland. 



Meer uit het gewas krijgen
Gremon Systems, het bedrijf achter Trutina, levert innovatieve IT oplossingen voor de tuinbouwsector, waarbij ze de meest geavanceerde technologieën gebruiken (big data management, data wetenschap, wiskunde…). Onze producten bieden oplossingen die telers helpen om hun middelen beter en vollediger te benutten. Dit leidt tot een kostenbesparing en een grotere winstgevendheid, waardoor onze klanten hun oogst kunnen vergroten," vertellen ze. "Trutina is dan ook een zeer belangrijk systeem: het helpt de teler om meer uit zijn gewassen te krijgen."

Voor meer informatie:
Gremon Systems
info@gremonsystems.com
www.gremonsystems.com


Publicatiedatum: