Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
Start-up teelt in aquaponic-systeem
Duurzame microgroenten in het hart van Zürich
In het hart van Zürich is sinds kort het start-upbedrijf Umami te vinden. Het bio-teeltbedrijf wordt door drie jonge ondernemers gerund en heeft zich volledig gespecialiseerd op de teelt van microgreens in een duurzaam aquaponic-systeem. De daar geteelde producten worden reeds via de lokale groothandel aan de lokale gastronomie aangeboden.
Duurzaamheid en hergebruik
Vissen, garnalen, paddenstoelen en groenten gedijen sinds kort samen in een wateroase waar men deze nooit zou verwachten: in het hart van de stad Zürich. Onder het motto 'niets functioneert efficiënter dan de natuur' laten de drie zelfstandige telers Manuel, Denis en Robin de natuur het hele werk doen. Zo optimaliseren ze de inzet van bronnen en energie.
Een overzicht van de kringloop
De producten van het bedrijf worden zonder de inzet van schadelijke stoffen en 100% milieuvriendelijk gecultiveerd. Tijdens de teelt worden er uitsluitend natuurlijke en duurzame grondstoffen gebruikt en hergebruikt. De verpakkingen waarin de microgreens worden geleverd zijn bovendien composteerbaar. Er wordt vegetarisch bio-visvoer gebruikt en dit wordt aangevuld met insecten en wormen uit eigen teelt.
Rariteit op de markt
De microgreens uit het ecosysteem in Zürich zijn jonge planten uit groenten- en kruidenzaden en horen volgens topgastronomen van over de hele wereld tot de meest aromatische kruiden die er zijn. Ze maken hoogstaande culinaire experimenten mogelijk en zijn een rariteit op de markt. Niet voor niets is er nu al enorme interesse naar onder Zwitserse topkoks.