Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tijd om na te denken over herfstteelt komkommers

Voor de aankomende herfstteelten wordt op veel bedrijven weer nagedacht over de meest geschikte rassen. Rijk Zwaan heeft twee rassen voor planting van begin juli tot half augustus.

Rijk Zwaan: "Lausanna RZ heeft zich de laatste twee jaren in de herfstteelt bewezen als een echte zekerheid. Het was vorig jaar dan ook het meest geplante ras in de najaarsteelt. Een open, sterk gewas wordt gecombineerd met een goed vruchtgewicht, hele mooie vruchtkwaliteit en uithoudingsvermogen. De productie kan mee op het hoogste niveau, tot het einde van de teelt. Zeker onder zomerse omstandigheden, in de start van de teelt, laat Lausanna weinig gevoeligheid voor Pythium en brandkoppen zien. Uit de praktijk blijkt ook dat Lausanna wat meer weerstand heeft wanneer er bontvirus in de teelt komt.

Uniformico RZ is het nieuwste ras van Rijk Zwaan. "In de herfstproeven van vorig jaar voldeed dit ras prima. Uniformico geeft een hoge stuksproductie van uniforme, goed gevulde vruchten. Gemiddeld zal het vruchtgewicht 10 gram onder dat van Lausanna liggen. Daarnaast is Uniformico mooi regelmatig en heeft het een open gewas met hoge arbeidsprestaties."

Beiden rassen scoorden in het Belgische rassenonderzoek van vorig jaar herfst erg goed, aldus Rijk Zwaan.

Voor meer informatie:
Rijk Zwaan

Publicatiedatum: