Areaal kasgroenten groeit wereldwijd met ruim 4000 ha

In recente maanden hebben bekende producenten van kasgroenten wereldwijd 201 nieuwe projecten/ financieringsplannen in 35 landen aangekondigd. Het totale areaal voor deze plannen is 4163 hectare. Zestig van deze projecten vinden plaats in de VS, verdeeld over 32 staten. Het totale aantal hectare waarvoor plannen zijn in de VS is 642 hectare en als dit klaar is, betekent dit een toename van 70% ten opzichte van het huidige areaal dat bestemd is voor kasgroenten. In Canada zijn er 14 nieuwe projecten aangekondigd van in totaal 253 hectare. Dit betekent een toename van 16% ten opzichte van het huidige areaal voor kasgroenten. Mexico, het derde lid van Noord-Amerika, heeft negen nieuwe projecten voor 2019 op de planning staan op een areaal van 332 hectare, een toename van 10% ten opzichte van het huidige areaal. 

Andere landen, die nieuwe projecten hebben aangekondigd, zijn Nederland met 12 geplande projecten op 287 hectare, en Rusland met 23 nieuwe projecten op een gebied van maar liefst 1000 hectare. Dit is een toename van 34% ten opzichte van het huidige areaal voor kasgroenten en een drie keer grotere groei dan vorig jaar. China heeft vijf nieuwe projecten aangekondigd op een gebied van 450 hectare, een toename van 5%. In Australië worden 14 nieuwe projecten gepland op 385 hectare. 

Al deze individuele projecten zijn in een tabel gezet per land en staat/provincie in de VS, bedrijfsnaam, kassenareaal, website en de contactinformatie voor ieder project. De internet links bevatten meestal ook extra informatie, zoals een e-mailadres en adresgegevens. Deze informatie kan interessant zijn voor kassenleveranciers of telers die nieuwe projecten overwegen te beginnen.

Deze lijst van juli 2018 bevat 201 geplande projecten voor kasgroenten en is vanaf nu beschikbaar via Cuesta Roble Consulting als een ge-e-maild Excel bestand: Nieuwe Wereldwijde Kasgroenten Projecten - juli 2018

Ook is er een complete lijst van meer dan 2200 kasgroenten telers in 106 landen op in totaal 23.580 hectare. Deze is hier te vinden: Wereldwijde Telers Lijst 2018

Voor meer informatie:
Cuesta Roble Consulting

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven