Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Pieter van der Wel, locatiemanager:

"Nieuwbouw kas Oost Schenkeveld Schiphol vordert gestaag"

De bouw van kas Oost gaat in een lekker tempo verder, vertelt locatiemanager Pieter van der Wel van Schenkeveld in een bouwupdate. "Door het mooie, droge en zonnige weer droogt het land hard op, wat weer ten goede komt aan de werkomstandigheden planning. De onderbouw van de kas staat overeind en de beglazing staat op het punt aan te vangen. Tussen het werk door worden de middenspanningkabels en stadsverwarmingsleidingen ingegraven. In vergelijking met vorig jaar heeft onze bouwbegeleider Ed Poot veel minder opslagruimte tot zijn beschikking, omdat er gebouwd wordt aan de achterzijde van het bedrijf en de ruimte hier beperkter is. Door goed te plannen lukt het Ed de minimale ruimte die nodig is voor een kas van 11 hectare optimaal te benutten."

Ook de bouw van het kantinegebouw voor kas Oost vordert gestaag. De komende weken zal er hard gewerkt worden aan het stellen en metselen van de binnenmuren.

Voorbereiding kavel Zuid en West

Kas Noord is momenteel in productie en Kas Oost is in aanbouw. De planning is om volgend jaar de derde kas te bouwen op kavel Zuid of West. De keuze van de kavel is nog lastig te zeggen omdat er op deze kavels nogal wat verdachte objecten onder de grond gedetecteerd zijn. Het verleden wijst uit dat dit nagenoeg altijd bommen uit de Tweede Wereldoorlog zijn gebleken. Momenteel wordt er hard gewerkt op de grens van kavel Zuid en West, om de drie objecten waarvan zeker is dat dit bommen zijn, boven de grond te krijgen zodat deze vernietigd kunnen worden. Na deze drie explosieven is kavel West helemaal schoon en liggen er nog 4 verdachte objecten op kavel Zuid die geïdentificeerd moeten worden.

Pieter: "Eén van de drie bommen, een Duitse bom van 250 kg, hebben wij van dichtbij mogen aanschouwen. Deze was nog in perfecte staat mogelijk doordat de bom diep in de klei gezakt was."

Organisatie Schenkeveld Schiphol

Schenkeveld streeft er wat betreft de organisatie naar om in elke kas drie hoofdverantwoordelijke te hebben die het hele reilen en zeilen op zich nemen. "Deze drie hoofdverantwoordelijke zijn de verantwoordelijke voor teelt en arbeid en daarbij een assistent teelt of arbeid. Deze vormen een driehoek die elkaars taken kunnen overnemen. Voor kas Noord hebben we dit team in de basis staan."

Voor meer informatie:
Schenkeveld
www.schenkeveld.com


Publicatiedatum: