"Rusland heeft nog 1.800 hectare kassen nodig"

Op de 15e gespecialiseerde Russische kasexpositie, gehouden in Moskou op 5 en 6 juni, waren specialisten uit Rusland, Belarus, Nederland, Denemarken, China, Italië en andere landen aanwezig. Ze werden begroet door de Vice-Minister van Landbouw van de Russische Federatie, Jambulat Hatuov.

Hatuov: "De ontwikkeling van bedekte teelt is een prioriteit. Dankzij de overheidssteun van de afgelopen drie jaren is de kasgroenteteelt enorm ontwikkeld. Volgens de resultaten van 2017 is de opbrengst van kasgroententeelt 920 duizend ton, en voor dit jaar zou dat een miljoen moeten zijn. Onze taak is het blijven bouwen van nieuwe kassen en de bestaande te moderniseren om de Russen jaarrond van hoge kwaliteit groenten te kunnen voorzien."

Jambulat Hatuov bezocht samen met de algemeen directeur van de overkoepelende organisatie voor glastuinbouw in Rusland, Natalia Rogova, de expositie en merkte op dat de kassen een van de winstgevende sectoren van de landbouwsector zijn. Nu kan Rusland bogen op eigen constructie, productie, technologische ontwikkeling en zaadvariëteiten. Met overheidssteun wil het land 600 ha nieuwe, moderne kassen per jaar bouwen.

De minister: "Op dit moment hebben onze consumenten keus uit het volledige aanbod hoogwaardig biologische kasgroenten van Russische origine."

In de laatste twee jaar is het kasareaal verdrievoudigd en de groente-import gehalveerd. Volgens experts moet de productie om aan de vraag naar kasgroenten te voldoen, verhoogd worden met nog eens 1 miljoen ton, wat betekent dat er nog eens 1,8 duizend hectare aan kassen gebouwd moet worden. De bouw van nieuwe kassen en implementatie van moderne technologie heeft de gemiddelde kasproductiviteit al verdubbeld.

De ontwikkeling van zachtfruit in kassen en de groei van het exportpotentieel zijn enkele van de strategische doelen als onderdeel van het uitvoeren van presidentiële orders betreffende de ontwikkeling van landbouwexport.

Bron: mcx.ru

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven