Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mexico: Agropark bereidt bouw van 13 hectare kassen voor

Het Mexicaanse Agropark bereidt de bouw van 13 hectare aan kassen voor, die zullen worden toegevoegd aan het bestaande areaal. Met de bouw zal het park in totaal 148 hectare groot zijn.

Voor de bouw is een investering van bijna 32,5 miljoen peso's (€1,4 miljoen) nodig en zullen er 120 tot 156 nieuwe banen worden gecreëerd, zo liet de directeur van het Agropark High-Tech GreenHouse Cluster, Saul Baez Hernandez, weten.

"Het Agropark blijft het kassenareaal vergroten totdat we de 182 hectare hebben bereikt die we hebben gepland. Het doel is om in 2019 de volle 182 hectare klaar te hebben," zei hij. 

Variëteiten
Op dit moment produceert het park 150.000 ton tomaten, paprika's en komkommers per jaar. Saul Baez zei dat ze ook overwegen om andere producten, zoals aubergines, te gaan produceren. Deze stap hebben ze echter nog niet genomen, omdat de winstgevendheid van deze producten minder goed is.

Alle gewassen die het Agropark produceert, worden naar de VS en Canada geëxporteerd. Agropark High-Tech GreenHouse Cluster is gelegen in de gemeente Colon en heeft 2400 werknemers in dienst. De eerste fase van de bouw van het park bestaat uit 295 hectare land, waarvan 182 hectare zijn bedoeld voor de bouw van kassen. Het park werkt samen met 11 nationale en internationale agrarische bedrijven.

In 2017 heeft de beschermde landbouw van de staat 110.736 ton aan agrarische voedselproducten voortgebracht, 41,2% meer dan in het jaar ervoor. De waarde van de productie is daarnaast met 30,7% gegroeid, van 785 miljoen peso's (€33,7 miljoen) in 2016 naar 1026 miljoen (€44,1 miljoen) in 2017, volgens het Secretariaat van Agrarische Ontwikkeling. 

Gebaseerd op de informatie van dit Secretariaat zijn er 910 beschermde agrarische gebieden in de staat. Hiervan ligt 360 hectare in de gemeenten Colon, Pedro Escobedo, en San Juan del Rio.


Bron: eleconomista.com
Publicatiedatum: