Rubicon renoveert biologische kas van 11.600 m2 in Delta

Rubicon CEO Jesse McConnell is medeoprichter van Whistler Medical Marijuana Company, een van Canada's oorspronkelijke tien producenten die een vergunning kregen en de eerste die gecertificeerd biologisch was. De CSO van Rubicon schreef zelf de biologische certificeringsnorm (Certified Organic Cannabis Standard) in Canada en leidde Whistler door het biologische certificeringsproces.

Rubicon is momenteel bezig met de renovatie van een kas van 11.600 m2 in de regio Delta in British Columbia. Het bedrijf verwacht in de komende maanden hun ACMPR-vergunning te verkrijgen en waarschijnlijk tegelijkertijd de beurs op te gaan. Rubicon is van plan verder uit te breiden om tegen 2020 een productie te halen van zo'n 67.000 kg per jaar.


De CSO heeft 15 jaar ervaring in de hightech kasproductie van groenten en 5 jaar cannabiservaring. De twee hebben sindsdien hun krachten gebundeld om de biologische cannabisproductie in kassen te perfectioneren in plaats van in de door Whistler gebruikte binnenteeltfaciliteiten. Rubicon Organics is hier het resultaat van. Het bedrijf kan op betrouwbare wijze consequent hoogwaardige biologische cannabis produceren tegen een lage kostprijs wanneer ze de start-up fase voorbij zijn.

In tegenstelling tot veel mogelijk nieuwe ACMPR-vergunninghouders heeft Rubicon bestaande activiteiten en zetten ze momenteel al producten af in andere rechtsgebieden. Het bedrijf beheert via een joint venture bijna 11.150 m2 van de buitenteelt in Californië. Het merk 1964 Supply Co. (de naam refereert aan het jaar waarin Dr. Raphael Mechoulam het THC-molecuul ontdekte) wordt momenteel in de hele staat geproduceerd en gedistribueerd.

Rubicon heeft in Washington de bouw van een speciale glazen kas van 3700 m2 afgerond met een capaciteit in fase 1 van 4400 kg per jaar, die tegen 2020 uitgebreid kan worden tot ongeveer 15.000 kg per jaar. De vestiging wordt verhuurd aan een huurder/exploitant.

Het bedrijf ziet een wereldwijd potentieel voor hun biologische cannabis. Door merken te combineren die zijn ontwikkeld voor en door de trendbepalende markten van Californië, met de wereldwijde erkenning van 'BC Bud' en de consumentenvraag naar biologische producten, lijkt Rubicon een internationaal merkhuis te creëren met premiumproducten voor zowel medisch als recreatief gebruik.

Langs die weg en op basis van de beursnotering van het bedrijf wil Rubicon een agressief marketingprogramma implementeren om hun merkaanwezigheid in de VS te versterken, met plannen om het merk 1964 Supply Co. begin 2019 op de Canadese markt te introduceren. Het bedrijf heeft ook al de basis gelegd voor distributie in Duitsland; momenteel Europa's grootste markt voor medicinale cannabis met verzekeringsdekking voor medische behandelingen met cannabis.

Voor meer informatie:

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven