VAE: investering in 12.000 m2 grote vertical farm

Emirates Flight Catering (EKFC) en Crop One gaan samen €34,6 miljoen investeren om een grote vertical farm te bouwen, dichtbij het Al Maktoum International Airport in Dubai. Het project is een samenwerking tussen de twee bedrijven.


Zijne Koninklijke Hoogheid Sjeik Ahmed bin Saeed Al Maktoum, voorzitter en directeur van de Emirates Airlines en Group: "De aankondiging van vandaag is een belangrijke mijlpaal voor de Emirates Group, voor Dubai en de Verenigde Arabische Emiraten. Deze investering in de bouw van 's werelds grootste vertical farm past precies bij het doel van de VAE om meer zelfvoorzienend te zijn. Het gebruik van baanbrekende technologie in de farm zal bovendien Dubai's positie als middelpunt van wereldwijde innovaties versterken." 

"Als een van 's werelds grootste luchtvaartmaatschappijen wil Emirates Flight Catering continu blijven innoveren en kijken naar manieren om onze productiviteit en kwaliteit te verbeteren. Door de nieuwste technologieën te blijven introduceren, zorgen we dat onze eigen leveringsketen van hoge kwaliteit blijft en zorgen we dat we lokale, verse groenten aan onze klanten kunnen aanbieden. Hierdoor wordt bovendien onze ecologische voetafdruk flink verkleind. We zijn blij dat we samen kunnen werken met Crop One, de leidende teler, verpakker en distributeur op de markt en een succesvol bedrijf dat onze bedrijfswaarden deelt. Samen kijken we ernaar uit om de allerbeste producten aan onze klanten en aandeelhouders te gaan leveren," zegt Saeed Mohammed, directeur van Emirates Flight Catering.

"Ons bedrijfsmodel heeft al langer een winstgevende commerciële productie voortgebracht dan iedere andere grote vertical farm," zegt Sonia Lo, directeur van Crop One Holdings. "We zijn telers die de allerbeste plantenwetenschap en bewezen bedrijfsstrategieën gebruiken om dagelijks producten van uitstekende kwaliteit aan consumenten te kunnen leveren. Dat wij na een 10 maanden durende zoektocht zijn geselecteerd voor een samenwerking met EKFC is een bevestiging van ons succesvolle bedrijfsmodel, dat gepatenteerde technologieën en processen gebruikt om de oogst en plantengroei te optimaliseren." 


Links: Saeed Mohammed, directeur van Emirates Flight Catering, en rechts Sonia Lo, directeur Crop One Holdings, na het tekenen het de samenwerkingsovereenkomst.

Wanneer de bouw is afgerond, zal de farm 12.000 m2 groot zijn, maar de productiecapaciteit hebben van 900 hectare akkerland. Als de productiecapaciteit ten volle benut wordt, kan de farm dagelijks maar liefst 2700 kg bladgroenten van hoge kwaliteit produceren, die bovendien volledig vrij zijn van bestrijdingsmiddelen. Ook wordt er 99% minder water verbruikt dan wanneer er buiten geteeld wordt. Door de korte afstand van de farm tot het moment van consumptie wordt de uitstoot van koolstof flink verminderd, omdat er minder transport nodig is. Hierdoor komen de verse producten snel bij de eindgebruiker terecht, al binnen enkele uren na de oogst, waardoor het zijn hoge voedingswaarden behoudt. 

De bouw van de farm zal in november 2018 van start gaan en zal ongeveer een jaar in beslag nemen. De verwachting is dat de eerste producten in december 2019 aan de klanten van Emirates Flight Catering kunnen worden geleverd. 

Voor meer informatie:
Crop One Holdings
3 E 3rd Avenue
San Mateo, CA 94401


Emirates Flight Catering
PO Box 22525
Dubai UAE
+97142823171

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven