Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Teelt van bladgroenten op water in Noord-Amerika

Gotham Greens haalt $29 mln groeikapitaal op

Gotham Greens, teler van lokaal en duurzaam geteelde producten in stadskassen, heeft afgelopen maand $29 miljoen aan aandelen uit de C-serie uit kunnen geven. De nieuwe ronde brengt de totale financiering van het bedrijf op $45 miljoen, exclusief bankschulden. Sinds de lancering in 2011 is Gotham Greens uitgegroeid van een bedrijf met één dakkas in Brooklyn tot leider in binnenteelt in meerdere staten en één van de grootste hydrocultuurtelers van bladgroenten in Noord-Amerika. De financieringsronde werd geleid door de bestaande investeerders van het bedrijf, waaronder de Silverman Group, en een aanzienlijke nieuwe investering van Creadev, een internationaal investeringsbedrijf van de familie Mulliez.

Viraj Puri, mede-oprichter en CEO van Gotham Greens, zegt dat ze met deze financiering hun snelle groei voort kunnen zetten met een toegewijd team dat dagelijks hoogwaardige, voedzame producten teelt en levert.



Gotham Greens verbouwt verse producten in technologisch geavanceerde, klimaatgestuurde stedelijke kassen in de nabijheid van detailhandelaren en leveranciers van voedseldiensten. Dit zorgt voor jaarronde leveringsbetrouwbaarheid, transparantie en traceerbaarheid. Het bedrijf bezit en exploiteert momenteel 4 vestigingen in New York City en Chicago van bij elkaar ruim 15.700 m2 en heeft nog eens 46.000 m2 in ontwikkeling in 5 staten. Het bedrijf kondigde eerder dit jaar nieuwe kassen aan in Chicago en Baltimore. De financiering zal helpen de uitbreidingen te financieren, de distributie te verbreden, het team verder uit te bouwen en meer onderzoek en ontwikkeling te doen in voedselproductietechnieken met gecontroleerde omgevingslandbouw, datawetenschap en machinaal leren.

Volgens mede-oprichter en CFO Eric Haley is het binnenhalen van de extra financiering verder bewijs van vertrouwen in het functioneren van Gotham Greens en zijn ze blij met het aantreden van Creadev voor deze volgende groeifase om lokale producten nationaal aan te kunnen bieden.

Delphine Descamps, Managing Director van Creadev USA: "Binnenteelt is een van de meest opwindende en veelbelovende sectoren in de wereld van voedsel en landbouwtechnologie. Gotham Greens is een duidelijke marktleider met een goede positie voor aanzienlijke groei. We waren zeer onder de indruk van de prestaties van het bedrijf, de winstgevendheid, uitzonderlijke productkwaliteit en menselijke waarden. Wij geloven dat Gotham Greens invloed zal blijven hebben op de manier waarop verse producten worden geteeld en gedistribueerd, zowel in de VS als internationaal."


Voor meer informatie:
Gotham Greens 



Creadev
www.creadev.com
Publicatiedatum: