Auxly tekent definitieve joint venture overeenkomst

Canadese Peter Quiring bouwt kas voor medische marihuana van 13 ha

Auxly heeft een definitieve joint venture overeenkomst getekend met Peter Quiring, een van Canada's grootste kassenbouwers en -exploitanten, om middels een nieuwe dochteronderneming een volledig geautomatiseerd modern bedrijf op te zetten voor de cannabisteelt in Leamington, Ontario.

In het kader van de overeenkomst zal Quiring met South Essex Fabricating verantwoordelijk zijn voor het ontwerp, de bouw en het in werking stellen van het nieuwe bedrijf. Auxly financiert en geeft ondersteuning ten behoeve van het verkrijgen van de licentie. 

De vestiging wordt een hybride kas met een aanvullende binnenruimte om de efficiëntie te optimaliseren. De eerste fase zal 130.000 m2 beslaan, met de mogelijkheid om naar het dubbele uit te breiden. Het joint venture bedrijf heeft hiervoor ruim 40 ha land gekocht voorzien van voldoende elektriciteit voor de eerste fase en de toekomstige uitbreidingen. Verwacht wordt dat de bouw in de zomer van 2018 zal beginnen en dat de vestiging na het derde kwartaal van 2019 in gebruik kan worden genomen.

Auxly voorzitter Hugo Alves zegt uit te kijken naar een lang en succesvol zakelijk partnerschap met Peter Quiring, volgens hem de grootste Canadese kassenbouwer met ervaring in het opereren van ruim 70 ha aan kassen in Canada en de Verenigde Staten. "Het joint venture bedrijf is een unieke kans om grootschalige, goedkope productie van cannabis te realiseren met een van de vooraanstaande glastuinbouwbedrijven in Noord-Amerika." 

Peter Quiring, oprichter en voorzitter van Nature Fresh Farms en South Essex Fabricating (en CEO van het joint venture bedrijf), prijst de kennis, uitvoeringsmogelijkheden en werkethiek van het Auxly team, volgens hem uniek in de sector. "We zijn blij om dit project tot uitvoering te brengen om een cannabisteeltbedrijf van wereldklasse te bouwen dat zowel de gemeenschap van Leamington als de Canadese cannabissector ten goede zal komen."

Quiring ontvangt voor de overeenkomst 5.250.000 gewone aandelen tegen $1,12 per aandeel, waarvan 1.250.000 bij het afsluiten van de transactie, en de rest later op basis van het behalen van bepaalde mijlpalen. Auxly geeft ook 10.000.000 warrants uit voor de aankoop van gewone aandelen; 2.000.000 voor bij afsluiting van de transactie, de rest voor later op basis van het behalen van bepaalde mijlpalen, tegen $1,57 per aandeel met een termijn van vijf jaar na uitgifte. De transactie en uitgifte van aandelen moet nog worden goedgekeurd door de TSX Venture Exchange.

Voor meer informatie:
Auxly

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven