Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

China: bladsla op water steeds populairder

"Het Pole Star Agricultural Science and Technology Park van de Beijing Chengjian Liu Construction bevindt zich op een industrieterrein in het Miyun-district in Beijing. De kassen hebben een oppervlak van 3,3 hectare. Daar bevinden zich kassen van 2,2 hectare voor tomaten en een plantage van 2.000 vierkante meter voor bladsla. Ook hebben we een kweektuin van 2.000 vierkante meter. Bladsla dat is geproduceerd door middel van teelt op water is erg in trek geworden. De reden hiervoor is het korte teeltseizoen, de grote opbrengst per seizoen, het gebrek aan milieuvervuiling en de hoge kwaliteit van de sla," zegt Xu Dan, de CEO van Beijing Pole Star Agricultural.


CEO Xu Dan (geheel links) geeft een rondleiding door zijn kas aan een aantal prominenten van Beijing. De groep bestaat uit Cai Qi (tweede van links), de secretaris van de gemeentecommissie in Beijing en tevens lid van de commissie van het centraal politieke bureau. Op vijfde van links staat de burgemeester van Beijing, Chen Jining.


De teelt op water van bladsla



"We telen het hele jaarrond bladsla, zonder onderbreking. Het proces van de zaailing tot de volwassen plant duurt ongeveer vier weken. We hebben een wekelijkse opbrengst van rond de 14.000 kroppen sla. Ons jaarlijks volume wordt geschat op 700.000 kroppen sla. We werken samen met een Nederlandse veredelaar om nieuwe rassen te ontwikkelen. We telen op dit moment acht verschillende rassen van de Salanova-soort, die aan het Nederlandse bedrijf Rijk Zwaan toebehoort."









"Onze bladsla wordt onder het merk Polaris vermarkt via supermarkten, hotels en restaurants in het hogere marktsegment van grote en middelgrote steden in China. Het voedingspatroon van consumenten is veranderd, waardoor bladsla een vast ingrediƫnt is geworden voor salades. Zodoende is onze bladsla steeds meer in trek geraakt, vooral bij jonge consumenten."

Xu Dan
Beijing Hortipolaris
Company telephone: +86 138 1022 2990 
Company e-mail: dan.xu@hortipolaris.com
Publicatiedatum: