Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

GE levert drie gasmotoren aan Den Berk Délice

Door de doelstelling van België om in 2050 volledig te zijn overgestapt naar duurzame energie, ligt er een sterkere focus op de flexibiliteit van de energiemarkt en een toegenomen vraag naar kleine, verspreide energiecentrales. GE's Distributed Power helpt aan deze vraag voldoen door het leveren van drie Jenbacher gasmotoren aan Den Berk Délice. Door een meerjarige service-overeenkomst zijn de gasmotoren ook aangesloten op het myPlant Asset Performance Management (APM) platform van GE.

Luc Beirinckx, eigenaar, Den Berk Délice: "De gasmotoren van GE zijn een brug naar duurzame energie en helpen ons een steentje bij te dragen aan het halen van de energiedoelen van België. Door de flexibiliteit van de Jenbacher technologie van GE kunnen ze geactiveerd worden tijdens perioden van lage duurzame energievoorziening of tariefpieken, maar kan ook snel teruggeschroefd worden tijdens perioden van hoge aanvoer van duurzame energie of lage energieprijzen."

GE zal in totaal drie Jenbacher J624, 4,5-megawatt (MW) gas motoren leveren, aangesloten op het myPlant APM platform. Een ervan werd in november 2017 geïnstalleerd bij Den Berk in Merksplas, één zal geïnstalleerd worden bij Den Horst in Merksplas in augustus en één zal geplaatst worden bij Luc Beirinckx BVBA in Herentals in september. Op dit moment heeft GE een unit van 27 MW geïnstalleerd bij de kassen van Den Berk en dit project voegt daar nog eens 13,5 MW aan toe. De Jenbacher gas motoren gaan natuurlijk gas gebruiken om warmte en energie te leveren aan het kassencomplex van Den Berk en CO2 om de tomatenplanten te bemesten. De Jenbacher Type 6 gasmotoren hebben een toerental van 1.500 rpm, dat een hoge energiedichtheid oplevert met lage installatiekosten, en de voorontbrandingskamer bereikt een hoge efficiëntie met lage emissies.



Norbert Hetebrüg, regional sales director West-Europa: "De Jenbacher Type 6 gas motoren leveren een hoge brandstof bezetting van rond de 100%, waaronder de condensatiewarmte van de uitlaatgassen, die Den Berk voorzien van tijdsonafhankelijk en hoge kwaliteit CO2 voor bemesting van de tomatenplanten en warmte en stroom voor de kas en voor het netwerk. Daarnaast worden de Jenbacher gasmotoren van Den Berk, samen met ongeveer 1.250 andere Jenbacher gasmotoren in de wereld, vierentwintig uur per dag gemonitord door het GE Greenhouse Center of Excellence in Nederland."

GE's myPlant APM solution voor gasmotoren is een digitale internetoplossing gericht op het verbeteren van de uptime en efficiëntie, het terugbrengen van gebruikskosten en het verbeteren van de prestatie en de winstgevendheid. Het biedt een aantal gereedschappen voor geavanceerd data management, voorspellende analyse, troubleshooting, en bediening op afstand om onderhoudskosten van de krachtcentrales van klanten te verminderen. Het myPlant APM platform gebruikt beveiligde, gecentraliseerde cloudopslag om data van de Jenbacher gasmotoren van klanten te verzamelen, apparatuur aan te sturen door het regelmatig versturen van datastromen van de sensoren, controle alarmen, en operationele data. Afhankelijk van welk myPlant pakket en toegangsniveau worden klanten en service providers voorzien van verschillende mogelijkheden, van eenvoudig zicht op hun vloot, tot het geavanceerde monitoren en diagnostische capaciteiten.

De twee Jenbacher J624 gasmotoren bij Den Berk in Merksplas, Antwerpen, zijn een nieuwe stap in de meer dan tienjarige samenwerken tussen het bedrijf en GE. Er zijn al tien klimaatvriendelijke Jenbacher gasmotoren in bedrijf in de kassen van het bedrijf.

Voor meer informatie:
Den Berk Délice
Berkelaar 10
BE 2330 MERKSPLAS
T +32(0)14 40 72 40
F + 32(0)14 40 72 49
info@denberk.be
www.denberk-delice.com

GE
Publicatiedatum: