Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Letland: Teler vergroot opbrengst met LED's

De nieuwe samenwerking van Signify met Hortlife heeft de geleid tot een hogere oogstopbrengst bij Getlini EKO, een Letse teler van tomaten, komkommers, en hangende planten. De resultaten van het eerste commerciële full-LED tuinbouw belichtingsproject met IMEA-komkommers van Getlini EKO zijn identiek aan die van een eerdere proef. Van september 2017 tot begin januari 2018 oogstte Getlini EKO 146 vruchten per vierkante meter in hun 3000 vierkante meter grote komkommerkas, overeenkomstig met de ramingen van Signify. Hortlife assisteerde met de installatie van de Philips GreenPower LED toplighting en Philips GreenPower LED interlighting in de Getlini EKO kas.



Udo van Slooten, Business Leader Horticulture van Signify: "Onze deelname aan projecten zoals Getlini EKO en de full-LED proef aan de Universiteit van Menswetenschappen in Warschau (SSGW, bewijst dat bedrijven jaarrond IMEA-komkommers kunnen telen met onze LED-technologie."

De Getlini EKO kassen, opgericht en geleid door de gemeentes Riga en Stopini, zijn gevestigd op de grootste gemeentelijke afvalstortplaats in de Baltische staten. De faciliteit is geopend in 2015 en gebruikt de warmte van het afvalverwerkingsproces, waar in de lente van 2017 energiezuinige Philips LEDs geïnstalleerd zijn.

Guntars Strauts, agronoom van Getlini EKO: "We wilden beginnen met het jaarrond telen van IMEA-komkommers. We moesten lampen installeren met weinig warmte afgifte omdat het recyclingproces al veel warmte afgeeft. LED-belichting biedt dat in de meest economische en milieuvriendelijkste manier."

LED-belichting genereert significant minder warmte dan hogedruk natriumlampen (HPS), waardoor Getlini EKO het licht en de warmte onafhankelijk kan controleren. Strauss: "We waren overtuigd na het zien van de resultaten van de full-LED proef van de Universiteit van Warschau. De eerste proefperiode produceerde komkommers met 60% minder energie en 1,4 liter water minder, en leverde een 24,8% grotere opbrengst op."

Voor meer informatie:
Signify
www.signify.com
Publicatiedatum: