Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Han Opstal, Van Iperen:

"Ook aan het eind van de druppelslang moet de waterkwaliteit optimaal zijn"

Om goed en schoon te kunnen telen, is een schoon leidingsysteem cruciaal. Vervuiling in het leidingsysteem en verstopte druppelaars wil je als teler dus hoe dan ook voorkomen. Eric Volkering, Kwekerij Greenway: "Voor een optimale tomatenteelt heb je ook optimale omstandigheden nodig. Een omstandigheid is een gezond en schoon druppelsysteem."


Verstoppingen leiden tot verschillen in de waterafgifte. Dat verhoogt de kans op ziektes in de steenwolmat of het substraat. Om de leidingen en druppelaars goed schoon te houden, kan gestabiliseerde waterstofperoxide worden ingezet, zoals Intra Hydrocare. Han Opstal, Van Iperen: "Wij nemen een watermonster aan het uiteinde van de druppelslang. Dit is het verste punt van het irrigatiesysteem. Uiteindelijk moet het water aan het einde van de druppelslang, het water dat dus direct naar de planten gaat, perfect zijn."

Voor meer informatie:
Van Iperen
Publicatiedatum: