Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
2 banken financieren

'Clubdeal' voor financiering uitbreiding Lans

Lans is bezig met het realiseren van de eerste van vier kassen op Agro&Foodcluster Nieuw Prinsenland in Dinteloord. Deze eerste kas heeft een oppervlakte van ca. 8 hectare. In totaal zal het kasoppervlakte ca. 35 hectare gaan bedragen. Om deze uitbreiding te financieren, is Lans een samenwerking aangegaan met ING en NIBC na een financieringstraject onder begeleiding van Kruger.

Lans beschikt op dit moment over 52 hectare glas op 5 locaties in Westland en Zeeland (Rilland). 80% van het kasoppervlakte is voorzien van groeilicht. Met de uitbreiding wil Lans, samen met haar telerscoöperatie Harvest House, nog beter de vraag van haar klanten invullen.



Naar Nieuw Prinsenland
Twee jaar geleden is Lans begonnen met het zoeken naar een geschikte locatie. Dit is Nieuw Prinsenland in Dinteloord (Noord-Brabant) geworden. "Deze locatie ligt op de route van de vestigingen in Zeeland naar Westland, wat gunstig is voor de logistiek. Daarnaast beschikt Nieuw Prinsenland over een gezamenlijke waterzuivering voor het spuiwater, een eigen gasontvangststation met een eigen gasnet en een 150/20 KV station. Bovendien is Nieuw Prinsenland bezig om een restwarmte- en CO2-netwerk naar het gebied te realiseren om nog duurzamer te kunnen telen. Dit alles past goed bij wat we als Lans verwachten van een modern glastuinbouwgebied", laat het team van Lans weten.

"Nadat de uitbreidingslocatie was gevonden, zijn we begonnen met de financiering van ons nieuwbouw project. Voor dit traject hebben we Kruger uitgekozen om ons daarbij te ondersteunen, vanwege Kruger's expertise op het gebied van ondernemingen in de glastuinbouw, het financieel vertalen van de toekomstplannen en het vervolgens begeleiden naar een passende financiering."

Bij het financieren van grootschalige glastuinbouw wordt steeds meer gewerkt met zogenaamde clubdeals, waarbij 2 of meer banken gezamenlijk de financiering verstrekken. Hierbij heeft Lans gekozen voor ING en NIBC. Beide partijen laten weten tevreden te zijn met de samenwerking.



De bouw is reeds in volle gang. Eind september is de kas gereed voor de teelt. Dinsdagmiddag 29 mei is dit nog eens feestelijk beklonken met een hapje en drankje op de nieuwbouw locatie in Dinteloord in het glastuinbouwgebied Nieuw Prinsenland.

Voor meer informatie:
Erwin van der Lans
Lans
Maasambacht 2b,
2676 CW Maasdijk
Website: www.lans.nl
Facebook www.facebook.com/Lanstomaten

Eva Kool
NIBC Bank N.V.
Telefoon: 070-3429956

Erik in 't Groen
Kruger
Steupelstraat 50
3065 JE Rotterdam
Telefoon: 010-2121922
E-mail: eintgroen@kruger.eu
Website: www.kruger.eu  

Ton van Adrichem
ING
Weena 505
Rotterdam
Mobiel: 06-27051607
E-mail: ton.van.adrichem@ing.nl
Publicatiedatum: