Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Samenwerking leidt tot nieuwe genetische technologieën voor gewassen

Op 25 mei 2018 is in Mumbai een samenwerking ondertekend waarbij de twee deelnemende partijen technologieën willen gaan ontwikkelen waar miljoenen kleine teeltbedrijven in Azië en Afrika voordeel van zouden kunnen hebben. 
 
Het in Nederland gelegen agrarische biotech bedrijf KeyGene en het non-profit onderzoeksinstituut International Crops Research Institute for Semi-Arid Tropics (ICRISAT) hebben een intentieverklaring getekend voor het onderzoek naar en de ontwikkeling van groenten en granen. De twee instituten zullen gaan samenwerken om nieuwe, innovatieve oplossingen voor gewassen te ontwikkelen met behulp van KeyGene's uitgebreide kennis en gepatenteerde technologieën.
 


Het ondertekenen van de intentieverklaring vond plaats tijdens een handelsmissie die georganiseerd werd door de Nederlandse ambassade. De Nederlandse minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Carola Schouten, was hierbij ook aanwezig. De intentieverklaring is ondertekend door de directeur van ICRISAT Dr. Kiran Sharma, en de directeur van KeyGene Dr. Arjen van Tunen. 
 
KeyGene en ICRISAT zullen gaan samenwerken aan de ontwikkeling van planteigenschappen en het ontdekken van genen. KeyGene zal hierbij zijn kennis en expertise, en zijn platforms, delen met ICRISAT. Hieronder vallen bijvoorbeeld ook KeyGene's Sequence-Based Genotyping (SBG) en mutatie technologieën. De genetisch diverse graan en groenten bronnen van ICRISAT zullen gebruikt om nuttige kenmerken te identificeren en te gebruiken. De resultaten hiervan zullen vervolgens gebruikt worden als startpunt voor het veredelen van de gewassen en de mutagenese.
 
"We kijken uit naar deze samenwerking met ICRISAT om zo de wetenschappelijke expertise van beide organisaties te combineren. De toepassing van KeyGene's technologieën bij het genetische materiaal van ICRISAT's gewassen kan zeer productieve en veerkrachtige gewassen voortbrengen. Zo kunnen we bijdragen aan de voedselveiligheid van de armste populaties in India en Afrika", vertelt Arjen van Tunen, de directeur van KeyGene.
 
"Door deze samenwerking hopen we snel verbeteringen te zien in de toepassing van de technologie bij agrarische producten. Kleine telers in droge gebieden kunnen namelijk veel voordeel van deze technologie ondervinden. Ook geloven we dat, door samen te werken, we extra capaciteit kunnen opbouwen op innovaties binnen de teelt aan te moedigen", zegt Peter Carberry, waarnemend directeur van ICRISAT.
 
Voor meer informatie:
KeyGene Netherlands
Agro Business Park 90
6708 PW Wageningen
The Netherlands

P.O. Box 216
6700 AE Wageningen
The Netherlands
T +31 (0)317 466 866
F +31 (0)317 424 939
www.keygene.com
Publicatiedatum: