Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Australië streeft Frankrijk voorbij als producent van zwarte truffel

Geloof het of niet maar Australië ligt dit jaar op koers om Frankrijk voorbij te streven als producent van zwarte Périgord truffels. De truffelproductie in West-Australië concentreert zich met name rondom Manjimup in de regio Southern Forests, waar 75% van de landelijke truffeloogst vandaan komt.
 
De zwarte truffel is onlosmakelijk verbonden met de rijke Franse keuken en eetcultuur maar volgens Australiës grootste truffelteler, The Truffle & Wine Company, wordt de Franse productie geremd door een aaneenschakeling van ongunstige weersomstandigheden en dat zal er waarschijnlijk toe leiden dat de oogst in Australië de Franse dit jaar zal overtreffen. 
 
 
"Het weer in Europa is verschrikkelijk geweest en de oogst in zowel Frankrijk als Italië zal in sommige streken 90% lager uitvallen dan voorgaande jaren," vertelt Alex Wilson van The Truffle & Wine Company. "Ik verwacht dat Frankrijk dit jaar 10 ton zal oogsten en de opbrengst in Australië wordt op 12 tot 15 ton geraamd."
 
David Coomer, een teler uit Manjimup, laat weten dit jaar een opbrengst van zo'n 120 kilo te verwachten en dat is een toename ten opzichte van vorig jaar toen hij 90 kilo truffel oogstte.
 
Volgens thewest.com.au verwacht de Australian Truffle Growers Association dat de landelijke productie van deze delicatesse, waaraan een prijskaartje van €1.625 per kilo hangt, in 2020 naar 20 ton per jaar zal zijn gegroeid. 
 
Publicatiedatum: