Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bijna 26 hectare aubergines in Zwitserse kassen

In het afgelopen jaar consumeerde men in Zwitserland 9.597 ton aubergines. Dat komt neer op 1,14 kilogram per persoon. 3.532 ton van deze aubergines werd in Zwitserland geteeld, de rest werd geïmporteerd.

In Zwitserland teelde men de aubergines vrijwel uitsluitend in de kas. Daar groeiden ze in 2017 op 25,94 hectare, in de volle grond op 1,28 hectare. Het aubergine-areaal in de biologische landbouw bedroeg 4,39 hectare. De aubergines werden hoofdzakelijk in warmere regio's geteeld zoals in Tessin of bij het meer van Genève.

Oorspronkelijk uit India stammend, werd de aubergine ongeveer in de dertiende eeuw door de Arabieren naar Europa gebracht. De eerste rassen waren wit en werden vanwege hun eivormige verschijning eiervruchten genoemd. 
Publicatiedatum: