Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Leo Rodenrijs, Premium Berry:

Albanië: 'The place to be' de komende jaren

"In Albanië ontwikkelt de tuinbouwsector zich snel: met name tunnelconstructies voor de teelt van groenten en fruit zijn hel populair. Het is dé plek voor de productie van groenten en fruit buiten het seizoen", aldus Leo Rodenrijs van Premium Berry. Sinds februari 2018 zijn zij de agent van Hortimat in Albanië en met dit bedrijf aan hun zijde verwacht hij aan de marktvraag te kunnen voldoen. Op de Agro-Tech Expo & Conferentie 2018 in Tirana, Albanië, was er dan ook veel belangstelling voor hun product.


De stand van Premium Berry en Hortimat.

Veel potentie
Volgens Rodenrijs is Albanië nog vrij nieuw in de landbouwsector, maar het potentieel is hoog en neemt elk jaar toe. De klimatologische omstandigheden zijn uitstekend en daarom verwacht hij dit de komende jaren The place to be in Europa zal zijn en met name voor de productie van groenten en fruit buiten het seizoen. "In de Dijvake-Regio bijvoorbeeld zie je dat ze drie keer per jaar een worteloogst hebben. Albanië is ook een van de eerste landen in Zuid-Europa waar ze watermeloenen telen. En nu zijn bijvoorbeeld de eerste lokale kersen alweer op de markt. Het meest telen ze paprika en tomaten. "

Uitbreiding van exportmarkten
"Momenteel wordt er veel geproduceerd voor de Balkanmarkt, omdat Albanese groenten en fruit in deze regio als eerste op de markt komen." Albanië breidt zijn exportmarkten echter uit. "We zien dat er steeds meer vanuit Albanië naar Oostenrijk en Italië wordt geëxporteerd."

Technologie
In de tuinbouwsector is veel vraag naar technologie voor alle gebieden van teelt, pre- en post-oogstprocessen. "Momenteel is de vraag naar moderne tunnelconstructies en irrigatietechnologie het hoogst. De meeste teelt ligt nog steeds in de grond. Je ziet nog weinig substraat- en hydrocultuursystemen. Maar je ziet dat er veel belangstelling is voor verpakkingsmachines, oogstmachines voor groenten en fruit, potplantmachines, sorteermachines voor groenten en fruit en Hortimat is hierin gespecialiseerd."

Hortimat
Tijdens de afgelopen 26 jaar heeft Hortimat een uitgebreide collectie gebruikte tuinbouwmachines en -materialen (zoals oogstmachines, oppotmachines, WKK-installaties en teeltgoot) opgebouwd en is op dit gebied een grote speler geworden. Momenteel zijn ze actief in meer dan zeventig landen over de hele wereld. "Wij onderscheiden ons door volledig te reviseren, advies te geven, de installatie ter plaatse te verzorgen en een garantietermijn van drie maanden aan te bieden", aldus Stef van der Linden van Hortimat.

Statistieken - Albanië
Momenteel is het kasoppervlak ongeveer 1500 ha en wordt er meer dan 110.000 ton groenten (zoals tomaten, komkommer, paprika) en 240.000 ton fruit (zoals watermeloen, meloen, appel, kastanje, perzik, pruim, kers, frambozen, aardbeien) en meer dan 30.000 ton citrus (mandarijnen, sinaasappelen, citroenen) geproduceerd.

Agro-Tech Expo & Conference 2018
De Agro-Tech Expo & Conference 2018 werd gehouden van 27 tot 29 april 2018 in Tirana, de hoofdstad van Albanië. De beurs werd georganiseerd door Expocity Albanië en had als voornaamste doel om alle belangrijke spelers op het gebied van agrarische en agrotechnologische sectoren in Albanië en de Balkanregio te verzamelen op één unieke locatie. Het doel van de beurs is om een ​​internationaal communicatieplatform te creëren voor telers uit het hele land en om de ​​gelegenheid te bieden kennis te maken en contacten te leggen met topbedrijven in de sector vanuit de hele regio.

Premium Berry exposeerde op de show en voor het eerst konden ze ook de diensten van Hortimat aanbieden. Volgens Rodenrijs was de belangstelling voor de producten van Hortimat groot. "Ik zie op korte termijn goede kansen voor Hortimat in Albanië, Macedonië en Kosovo."

Rodenrijs nam enkele foto's van de tentoonstelling om een ​​indruk te geven van de show.



Opening van de Agro-Tech Expo & Conference 2018. 













Bron:
Premium Berry
Leo Rodenrijs
Email: leo@premiumberry.nl

Hortimat
Email: albania@hortimat.com
www.hortimat.com

Publicatiedatum: