Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Paprikaseizoen in Californische Coachella Valley begonnen

In de woestijngebieden van Californië loopt het kwik op en zo ook de paprikaproductie. Telers in de Coachella Valley, die onlangs aan het paprikaseizoen zijn begonnen, komen op een goede markt, nu de aanvoer uit andere regio's afneemt. 

"Ons seizoen van groene paprika's is twee weken geleden begonnen en dat van rode paprika's vandaag," vertelt John Burton van Peter Rabbit Farms. "We zitten midden in het piekseizoen voor groene paprika's en dit zal nog tot half juni zo blijven. Het seizoen van rode paprika's duurt nog tot en met juli. Het begint warm te worden hier in de Coachella Valley, met temperaturen die de afgelopen tien dagen tot 37,7 - 40,5 graden Celsius opliepen, hetgeen heel gunstig is voor de paprikateelt."



Markt trekt aan
Coachella is op dit moment één van de weinige teeltgebieden en telers hebben een goed afzetvenster nu de productie in de staten Florida en Mexico afneemt en die in Georgia pas eind deze maand start. "De markt kwam traag op gang omdat er nog teveel aanvoer uit andere regio's was," legt Burton uit. "Nu deze volumes dalen, trekt de markt weer aan."

"Coachella kan nu profiteren van het feit dat zij het enige grote teeltgebied is totdat het seizoen in Georgia begint. De vraag naar kwaliteitspaprika's is sterk en de vraag overstijgt ons aanbod op dit moment. Dit leidt tot hogere prijzen en deze zullen minimaal de komende twee weken aanhouden totdat de aanvoer uit Georgia de markt bereikt."



Rode puntpaprika
Peter Rabbit Farms biedt onder meer rode puntpaprika's aan. Deze langere, smallere paprika's zien er totaal anders uit dan de wat 'hoekige' paprika's die doorgaans verkocht worden. Volgens Burton hebben puntpaprika's een betere smaak. 

"Onze kaspaprika's, die wat vierkanter zijn, smaken niet zo goed als onze puntpaprika's," vertelt hij. "Deze worden in de volle grond geteeld en meteen verpakt zodat ze hun verse aroma behouden. Hierna worden ze zo snel mogelijk gekoeld. Het aubergineseizoen staat ook op het punt te beginnen en tot dusver lijkt de kwaliteit uitmuntend te zijn. Binnenkort gaat ook het druivenseizoen weer van start."

Voor meer informatie:
John Burton
Peter Rabbit Farms
Tel: +1 (760) 398-0136
Publicatiedatum: