Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Transtecno:

"Gelijkstroommotoren zijn de toekomst"

Dat een aandrijving technischnaadloos moet aansluiten op de machine waarin het gebruikt wordt, staat als eenpaal boven water. Transtecno is importeur op het gebied van mechanischeaandrijftechniek en aandrijvingen ten behoeve van de algemene - en speciaalmachinebouw. Volgens het bedrijf zijn gelijkstroommotoren (DC motoren) ideaalvoor het gebruik in de tuinbouw.



Minder kabels
Gelijkstroommotoren zijn compacter en lichter dan standaard wisselstroom (AC)motoren. Daardoor zijn de gelijkstroommotoren eenvoudiger in gebruik en quaaansturing. Een ander belangrijk voordeel is volgens Transtecno dat het gebruikvan gelijkstroommotoren minder voedingskabels met zich meebrengt. Mindervoedingskabels in de paden verminderen de kans op ongelukken in de kas. Wagenskunnen makkelijker rijden zonder achter kabels te blijven haken, net als hetpersoneel dat minder risico loopt op struikelen over kabels. De kans opkortsluiting wordt hierdoor vrijwel nihil.

Extreme omstandigheden kunnen te maken krijgen
De motoren krijgen in kassen te maken met extreme omstandigheden en hogeluchtvochtigheid. Daarom zijn de motoren voorzien van beschermingsklassen IP65of zelfs IP66. De motor is hierdoor beschermd tegen stof en spatwater. Mochtonverhoopt toch de stroom uitvallen in de kas, dan zullen degelijkstroommotoren gewoon hun werk blijven doen, waardoor hoogwerkersbijvoorbeeld gewoon naar beneden kunnen komen.

Onderhoud
Borstelloze gelijkstroommotoren hebben minder onderhoud nodig dan gewonemotoren. Minder onderhoud betekent minder kosten. Bij de koolborstel DC motorenzijn de koolborstels makkelijk uit te wisselen en daarmee makkelijk mee te nemenin de onderhoudscycli van machines.

Koppelkarakteristiek

Klanten met specifieke eisen kunnen rekenen op klantspecifieke oplossingen. Transtecnodenkt hierbij graag mee. Zo zijn er ook kleine aantallen motorenbesturingen tebouwen die daarmee een aandrijfoplossing genereren die past bij de toepassing.Investeringen hierin zijn relatief laag. DC motoren zijn qua koppel sterker.Transtecno: "Ideaal voor applicaties waarin "even" een hoger koppelgegenereerd moet worden dan nominaal bepaald is."

Levering
De motoren zijn in verschillende uitvoeringen en vermogens leverbaar, vaakdirect uit voorraad. Transtecno: "Wij hebben een breed en diep assortiment,kennis van product- en doelgroep en ruime voorraden. Met onze goedgeorganiseerde logistieke processen is het leveren van de juiste aandrijving ophet juiste moment voor Transtecno een fluitje van een cent."

Transtecno is gespecialiseerd in de levering van: wormwielreductoren,planetaire tandwielkasten, variatoren, motorreductoren, elektromotoren,gelijkstroommotoren, gelijkstroomregelingen en frequentieregelingen. Transtecnolevert aandrijfoplossingen aan machinebouwers voor de glastuinbouw, maar ookaan de tuinbouw, intern transport, pluimveesector, algemene machinebouw en despeciaal machinebouw. In de glas- en tuinbouw leveren we aan diversemachinebouwers, met als toepassing vooral transportsystemen enverwerkingslijnen.

Voor meer informatie:
Transtecno
De Stuwdam 43
3815 KM Amstersfoort
www.transtecno.nl
info@transtecno.nl
033-4519505
Publicatiedatum: