Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Cees Ammerlaan, Nunhems:

“SEncere geeft komkommerbontvirus geen kans”

Tholen - Het komkommerbontvirus is elk jaar weer een groot probleem voor veel telers. Vooral in de zomer en de herfst krijgen telers te maken met gebobbeld en gevlekt blad en aangetaste vruchten. Bij Nunhems hebben ze veel vertrouwen in het ras SEncere. Cees Ammerlaan: "Het ras SEncere heeft de afgelopen drie jaar laten zien goed tegen dit virus bestand te zijn. Door de hoge virusresistentie in combinatie met zijn krachtige groei krijgt het virus geen kans om door te breken." SEncere is een komkommerras bestemd voor de traditionele teelt in de zomer en de herfst.


 
Hoog percentage 40-ers
Waar veel andere komkommerrassen hun virusresistentie moeten bekopen met een lagere productie, blijkt SEncere een hoge productie en virusresistentie te kunnen combineren. SEncere behoort tot de Nunhems-productlijn: SEcurence. Deze rassen staan voor Security & Excellence: een uitstekende bescherming tegen virussen en ziektes, gekoppeld aan een goede productie. "Met SEncere kies je als teler voor veiligheid en productiezekerheid. Mocht je als teler toch te maken krijgen met het bontvirus, dan kun je als teler van SEncere gewoon blijven rekenen op een prima productie die gemiddeld 5% hoger ligt dan bij de standaard resistente rassen plus een hoog percentage 40-ers en dus een uitstekend gemiddeld vruchtgewicht."

Snelgroeiend
Behalve productiezekerheid en een goed vruchtgewicht is SEncere zeer snel in productie. Cees: "Het is misschien wel het snelste komkommerras dat ik ken. Na aanplant is SEncere vaak twee tot drie dagen eerder in productie dan andere rassen. Het gat in productie is daarom een stuk kleiner. En voor de teler geldt uiteindelijk: hoe sneller in productie, hoe beter. Ook zo laat SEncere zijn excellentie in productie zien."

Voor meer informatie:
Nunhems
www.nunhems.nl

Cees Ammerlaan, Sales Specialist Komkommer
Mobiel: 06 15004979
E-mail: cees.ammerlaan@bayer.com

Jan Hanemaaijer, Sales Specialist Komkommer
Mobiel: 06 28608990
E-mail: jan.hanemaaijer@bayer.com

Paul Posthoorn, Sales Specialist Komkommer
Mobiel: 06 54668761
E-mail: paul.posthoorn@bayer.com

Publicatiedatum :
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven