Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Telers pitchen hun producten bij Vanlokaalvoorlokaal

Bijna 100 korte ketens starten op in Gelderland

Een intensieve ontmoeting tussen telers en zorgorganisaties uit de regio heeft geresulteerd in 93 'matches': vervolgafspraken over levering van versproducten. Theo Wolters van De Stokhorst fruitkwekerij uit Groessen ontving de Gezonde Korte Keten Award. De aanmoedigingsprijs ging naar Rob Janssen en Tonny van Eldijk, initiatiefnemers van Vanlokaalvoorlokaal. Ook werd de regionale Almanak Gezonde Korte Ketens Midden-Oost Nederland gelanceerd.


Boeren, telers en zorgorganisaties – Gezonde korte ketens Gelderland

Gezonde Korte Ketens
Op 18 april organiseerden Diverzio, Rabobank, RVN en The Economic Board bij de Rabobank in Elst de vierde en laatste masterclass van het programma Gezonde Korte Ketens. Hoogtepunt van de middag vormden de pitches van 23 agrifood ondernemers, waaronder twee collectieven. Zij namen, soms wat onwennig, de microfoon ter hand om in maximaal 3 minuten hun gezonde, verse en duurzame producten te presenteren voor het panel. Dat panel bestond uit vertegenwoordigers van 15 organisaties, variërend van zorginstellingen als Attent Zorg, Radboudumc, CWZ, Zinzia, Zorggroep Apeldoorn en Vincent van Gogh tot partijen als Foodforcare, Pura Catering, Vermaat Groep en de Voedselbank Nijmegen.

De panelleden kregen een breed palet aan producten voorgeschoteld: van pruimensap tot champignons met extra vitamine D, van boerendip tot bitterballen, van plantaardige drank tot sappige peren en van scharrelvlees tot gezond alternatief voor kaas.

Door het opsteken van bakspatels konden de panelleden aangeven met welke partijen zij graag zouden willen samenwerken en verder wilden praten. Dat leidde tot het prachtige totaal van 93 matches, een bevestiging van de kracht van het programma én de brede wil om samen te werken aan gezonde zorgmaaltijden met verse producten van dichtbij.

Awards

Aan het eind van de middag reikte panelvoorzitter Jaap Buis (Radboudumc) twee Gezonde Korte Ketens awards uit. Die voor de meest innovatieve pitch was voor Theo Wolters van De Stokhorst fruitkwekerij uit Groessen. Hij maakte zich samen met De Blauwe Tomaat hard voor de terugkeer van de SRV-wagen in de buurt, maar dan wél een die mensen met een krap budget voorziet van gezond vers lokaal voedsel, dat normaal gesproken weggegooid zou worden. De tweede Gezonde Korte Ketens award – de aanmoedigingsprijs – ging naar Rob Janssen en Tonny van Eldijk, initiatiefnemers van Vanlokaalvoorlokaal, een breed samenwerkingsverband, dat in de loop van het programma is ontstaan. Voor alle deelnemers aan het programma waren er fraaie certificaten.



Theo Wolters winnaar Gezonde korte keten Award


Almanak
Ook werd deze middag de regionale Almanak Gezonde Korte Ketens Midden-Oost Nederland gelanceerd. Zorgorganisaties gebruiken dit naslagwerk voor informatie over die boerenbedrijven in de streek, die goed ingevoerd zijn in de belangrijkste elementen voor levering aan de zorg. Ook vinden ze er informatie over de gezonde eigenschappen van de producten.

Burgemeester Toon van Asseldonk van Overbetuwe, tevens lid van The Economic Board, stak zijn trots niet onder stoelen of banken. "Het wordt tijd dat we ons gaan profileren als misschien wel de interessantste regio van Nederland best zou mogen profileren met als slogan 'De gezonde mens': "Want wij hebben hier álles in huis om ervoor te zorgen dat mensen straks vijf jaar langer kunnen leven."

De bijeenkomst werd mede mogelijk gemaakt door stichting Diverzio, de Rabobanken Arnhem en Omstreken, Maas en Waal, Oost Betuwe en Rijk van Nijmegen, RVN en The Economic Board.

Voor meer informatie
Koen Nouws Keij – directeur Diverzio
info@diverzio.nl
T: 024-820 02 80 of 06 20 24 84 99

 
Publicatiedatum: