Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Deense teler wanhopig: geeft 200.000 rode kolen weg

Groententeler Jacob Jacobsen van Torup Bakkegård & Orelund staatmet de handen in het haar. Hij heeft duizenden kisten rode kool, maar geenkopers. Na een paar jaar waarin hij te weinig produceerde om aan de vraag tevoldoen, had hij besloten meer te telen. Helaas hebben de Denen dit jaarblijkbaar minder oog voor dit product, dus nu blijft Jacobsen met200.000 rode kolen zitten. Dit lijkt een van de grootste gevallen vanvoedselverspilling te worden, nu Jacobsen de kolen moet onderploegen ofweggeven.

"We hebben er nogzoveel staan dat we ze moeten weggooien. We willen ze liever weggeven als iemandze kan komen halen. Maar het is best lastig om zoveel kisten weg te geven,"vertelt Jacobsen. Het ligt niet aande kolen – daar mankeert niets aan. "Er is niets mismet de kolen. De enige ziekte die ze hebben, is dat ze niet verkocht worden,"zegt Jacobsen.

Bron: www.avisen.dk

Publicatiedatum: