Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Derde generatie kassenbouwers zet familietraditie voort

Adam Pound groeide op in het familiebedrijf en is nu hoofd verkoop van Agra Tech. In september viert hij tien jaar bij ATI - een bedrijf dat zijn vader John Pound in 1973 oprichtte in Salinas, Californië.

Adam begon op jonge leeftijd met zomerbaantjes bij ATI: "Ik pakte bouten in, veegde de vloeren aan en hielp met de marketing – waar ik maar kon bijdragen. Dat deed ik een paar zomers achter elkaar en ik heb veel geleerd. Ik kon zien dat mijn familie hard werkte en trots was op wat ze deden."

Na een diploma in digitale media te hebben behaald, vervulde Adam gedurende drie jaar eerst zijn ski-dromen op de besneeuwde hellingen van Tahoe. "Ik heb veel tijd doorgebracht met snowboarden en filmen en begon ook stickers en T-shirts te produceren. Maar na een tijdje besefte ik dat er meer was en dat is toen ik mijn vader belde."

In 2008 begon Adam voltijds bij ATI. Eigenlijk wilde hij zijn digitale media vaardigheden inzetten voor ontwerp en ontwikkeling. "Maar een week later vroeg mijn vader me mee te gaan naar een klant om een project voor te leggen. Bij terugkomst op kantoor schreef ik de offerte en gingen we terug om de deal te sluiten. Vanaf dat moment was ik verkoper." 

Gemotiveerd door die eerste prestatie begon Adam zoveel mogelijk te leren over de commerciële kassensector door zich in elk aspect ervan te verdiepen. Hierbij werd hij verliefd op de branche: "Ik leerde hoe ik onze klanten kon helpen de kwaliteit en oogst te verhogen en hoe we ons vermogen om het teeltklimaat binnen de structuren te beheersen kunnen verbeteren. Ik geniet er echt van om onze klanten met onze kennis en ervaring te helpen succesvol te worden."

Momenteel heeft Adam verschillende rollen binnen het bedrijf en werkt hij aan meerdere accounts: "Ik werk aan projectontwerp en efficiëntie, help het verkoopteam projecten aan te bieden, en werk met de afdeling techniek, klantenservice en de verkopers om in teamverband verkopen te realiseren." Ik behandel veel klanten buiten de staat en praat ook met potentiële nieuwe klanten. Het is een geweldige baan met veel afwisseling die nooit saai wordt."

Sinds hij tien jaar geleden de sector betrad heeft Adam enorme veranderingen gezien in de kastechnologie en alle verschillende systemen die samen een gecontroleerde teeltomgeving creëren. "Er wordt meer groente geteeld met hydrocultuur in barre klimaten, die voorheen als voedselwoestijnen golden. Waar het voedsel lokaal niet in de grond kan worden geproduceerd is de glastuinbouw een ideale oplossing: op afgelegen locaties kunnen mensen nu verse producten krijgen die in het verleden naar ze moesten worden getransporteerd."

Adam is trots op wat zijn familie heeft bereikt en enthousiast over de steeds veranderende sector. "Sinds 1986 hebben we nu minstens één kas in elke staat, inclusief Alaska. Van zaadproductie in Puerto Rico tot projecten in Nigeria, Alaska, Japan en Guatemala, om er maar een paar te noemen, dit werk is erg afwisselend en elk volgend groot project motiveert me. Twintig jaar geleden ontwierp mijn vader de Agra Kool II, een systeem dat de kas onder druk zet, de beperkingen van koelsystemen uit het verleden ondervangt en telers een betrouwbaar koelsysteem biedt." 

Door samenwerking met zijn team en klanten heeft Adam de Agra Kool verbeterd. Het biedt nu ook verwarming, CO2-regulering, ontvochtiging en luchtcirculatie, wat resulteert in een energiezuinigere kas met een strak klimaatbeheer. "We hebben een reputatie gevestigd als een eerlijk, verantwoordelijk en klantgericht bedrijf en onze klanten respecteren ons omdat ze ons vertrouwen."

Met twee kinderen (Donovan van twee en Everly van vier) en zijn vrouw Leslie (die ook voor Agra Tech werkt) wil Adam de familietraditie voortzetten. "Ik geniet er echt van om met mijn familie samen te werken, en met de rest van ons geweldige team. Mijn vader zegt dat hij meer plezier heeft dan ooit in de snel veranderende markt van vandaag, en nog niet klaar is om met pensioen te gaan. Ik ben erg blij voor hem en samenwerken is ongelooflijk. We zitten in de overgang, net als veel familiebedrijven. Zullen mijn kinderen uiteindelijk in het bedrijf stappen en dit een vierde generatie bedrijf maken? De tijd zal het leren."

Voor meer informatie:
Agra Tech
2131 Piedmont Way
Pittsburg, CA 94565
T: (925) 432-3399
F: (925) 432-3521
agra-tech@agratech.com
agratech.com
Publicatiedatum: