Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Italiaanse kassenproducent CO.SER:

"Telers gaan steeds vaker voordelen kas inzien door klimaatverandering"

"Het jaar 2017 was een goed jaar voor ons bedrijf en ook nu hebben we niks te klagen over de positieve prestaties van de Italiaanse landbouwsector. In de eerste paar maanden van 2018 noteerden we ook een toename van aanvragen voor nieuw te bouwen kassen. Maar we zien ook een generatiewisseling in de landbouwsector en deze trend geeft ons hoop voor de komende jaren." Dat zegt Maria Cipro, managing director van het Italiaanse bedrijf CO.SER uit Francolise dat gespecialiseerd is in de bouw van kassen.



"De grootste problemen zijn het op en neer bewegen van de markt en het klimaat. Veel telers worden geconfronteerd met een onstabiele markt en moeten nog leren meer voor zichzelf op te komen. Hier ligt een uitdaging voor de nieuwe generatie: meer zeggenschap krijgen dankzij internet, technologie en associatieve vormen," zegt Cipro.



Volgens Cipro is klimaatverandering een van de belangrijkste redenen om gebruik te maken van kassen. Op de manier wordt de oogst beschermd tegen ongunstige factoren die zorgen voor schade. "De sneeuw in februari heeft veel gewassen schade toegebracht en kassen hadden deze schade kunnen voorkomen. Nu klimaatverandering steeds zichtbaarder wordt, gaan veel telers zich de voordelen van een kas realiseren. Wij bieden verschillende kassen, waaronder geklimatiseerde of geautomatiseerde. Ook eenvoudige kassen zijn bij ons verkrijgbaar," legt Cipro uit.



Het is begrijpelijk dat meer complexe kassen hogere kosten met zich meebrengen en worden gebruikt in de meest winstgevende sectoren. De eenvoudigere kassen worden vaak gebruikt voor het telen van gewassen die ook in de vollegrond kunnen groeien. De kas dient dan echt als bescherming.



"Naast bescherming biedt een kas ook andere voordelen die niet klimaatgerelateerd zijn. Ik heb het dan over redenen zoals grotere marktkansen voor het product, betere opbrengsten, hogere kwaliteitsnormen, gebruik van modernere technieken en efficiƫnter gebruik van water. Omdat klimaatverandering toch een van de grootste redenen zijn voor het gebruik van een kas bevelen we ook verschillende soorten verbeteringen aan, zoals een groter aantal versterkingen boven en onder de boog, minder afstand tussen de bogen en gebruik van verschillende polen, afhankelijk van de gewenste hoogte," zegt Cipro.



"Ik moet wel zeggen dat in het geval van een tornado geen enkele kas als veilig kan worden beschouwd waardoor er toch schade aan de gewassen kan ontstaan. Gelukkig is dit een zeldzaam fenomeen en komt zoiets weinig voor. Vanwege deze extreme gebeurtenissen merken we ook een timide benadering van verzekeringsoplossingen van kassen en gewassen, want de kosten zijn nog altijd hoog."



Ook dit jaar zal CO.SER aanwezig zijn tijdens MacFrut (9-11 mei, Rimini) in hal D7 met standnummer 111. "Wij vinden dit de belangrijkste beurs voor de Italiaanse groenten- en fruitsector. Dit is de kans om grote spelers op de markt te ontmoeten en samenwerkingen aan te gaan," zegt Cipro.



Contact:
Maria Cipro - managing director
CO.SER. srl
Via Valle Annunziata, 77
81050 Francolise (CE)
Tel.: +39 (0)823 884180
Email: coser@libero.it
Web: www.coseritalia.com
Facebook: www.facebook.com/costruzioni.serre
Publicatiedatum: