Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Extreem lage energiekosten door uitschuifbaar dak op kas

De LaManna Premier Group's nieuwste teelfaciliteit is nu in productie en sommige van Australië's beste tomaten worden hier geteeld. Het is de eerste kas in Australië waar tomaten op water worden geteeld en dat daarnaast een uitschuifbaar dak heeft. De kas is gelegen in Lancaster in Victoria's Goulburn Valley. Dankzij de Cravo X-Frame structuur, die de tomaten tegen alle weersomstandigheden beschermt, heeft de kas extreem lage energiekosten. 





Niet tegen, maar samen met het klimaat in Lancaster werken, dat is wat de kwekers van de Lancaster Farm doen. De net voltooide 3,5 hectare grote kas heeft een gootsysteem waarin op water wordt geteeld en de losse tomaten worden op cocopeat geteeld. 

Het teeltbedrijf heeft tot nu toe voor 50 extra banen gezorgd. Het complete project bestaat uit drie fases en beslaat 25 hectare. 





Koelsysteem
De kas bevat een Cravo X-Frame koelsysteem met een doorzichtig dak en een intern wit schaduw/warmte-isolatie scherm. "Deze technologie minimaliseert niet alleen het gebruik van water en elektriciteit, maar zorgt ook voor een grotere oogst, stabiele productie en de productie van verse tomaten van een uitstekende kwaliteit", leggen de kwekers uit. 

Het scherm op het dak is ontworpen om de overtollige warmte af te weren, voordat het in de kas komt. Op deze manier helpt het uitschuifbare dak kwekers niet alleen om hun groenten tegen de koude temperaturen in het begin van het seizoen te beschermen, maar ook tegen de droge, hete zomers. Omdat er in de kas geen verwarmings- of bevochtigingssysteem wordt gebruikt, zijn de energiekosten ontzettend laag. Dankzij de bijzondere structuur wordt het normale groeiseizoen (januari-april/mei) bovendien verlengd tot november-juli. 


Fases 2 & 3 
De ontwikkelaars zijn druk bezig met de planning van fases 2 en 3 van het project, waarmee de teeltfaciliteit uitgebreid zal worden tot 25 hectare. Bovendien zal met de uitbreiding ook de werkgelegenheid in de regio opnieuw een boost krijgen. Daarnaast is Lancaster Farm bezig met het opzetten van een testperiode waarin andere groenten en meloenen ook met deze technologie zullen worden geteeld. 

Lancaster Farm wordt beheerd door de LaManna Premier Group (LPG), een van Australiës grootste leveranciers van versproducten. LPG levert zowel in Australië als in het buitenland versproducten, zoals bananen, watermeloenen, pompoenen en natuurlijk tomaten.


Voor meer informatie:
Cravo Equipment Ltd.
T: (1) 519-759-8226
F: (1) 519-752-0082
Publicatiedatum: