Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Stijging productie Canadese kaskomkommers

Nu de lente grip krijgt en het warme weer langzaam toeneemt, beginnen Canadese telers van kaskomkommers ook een stijging te zien in de productie. In kassen kan er jaarrond worden geproduceerd, maar de zomermaanden zorgen toch voor warmere omstandigheden en meer zonlicht, waardoor de komkommers sneller groeien.

Mike Meinhardt van Red Hat Co-op in Alberta: "We zitten nu met zowel onze lange als mini komkommers in het volle seizoen. De productie stijgt al vanaf eind februari en het gaat heel goed. Het langere, intensievere zonlicht in de zomer zorgt voor meer product en tijdens deze maanden zijn er meer kassen in productie. 's Winters werken alleen de kassen die lampen hebben en dat vervangt het zonlicht niet volledig."



Goede markt voor Canadese komkommers
In Canada profiteren telers van een sterke consumentenvraag en goede prijzen. Meinhardt: "Het is altijd een sterke markt voor komkommers en Canadese retailers zullen altijd overschakelen op Canadees product wanneer het beschikbaar is. De prijzen zijn sinds het begin van het jaar goed."

Volgens Meinhardt is het in de glastuinbouw van belang de pieken en dalen in de retail te volgen met de schommelingen in productie. Hiervoor is zorgvuldig productbeheer nodig om een goede doorstroming bij retailers te waarborgen. 



Aan de vraag voldoen
Omdat de vraag naar kaskomkommers vooral in Canada groeit, proberen telers hieraan te voldoen met meer areaal en meer beschikbaarheid. "Er is absoluut een stijgende vraag naar Canadees product," zegt Meinhardt. "Al meer dan de helft van onze productie is gewijd aan komkommers, de rest bestaat uit tomaten, paprika's en andere kasproducten. Dus we zijn altijd op zoek naar een overgang naar meer areaal om jaarrond aan de vraag te kunnen voldoen."

Verpakkingsvormen en -formaten zijn volgens Meinhardt afhankelijk van de retailer: "Al onze komkommers komen in retailklare pakketten. De grootte hiervan wordt door de afnemer bepaald omdat ze allemaal verschillende vereisten hebben. Sommige willen groter, andere willen kleiner en we bieden ook multipacks. Veruit de meest populaire variƫteit zijn onze Engelse lange komkommers, die de grootste consumentenvraag genieten."

Voor meer informatie:
Mike Meinhardt
Red Hat Co-operative
Tel: +1 (403) 548-6453
Publicatiedatum: