Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Joost van der Voort, QPI:

"Opeenhoping Spaanse en Nederlandse kasgroenten zorgt voor moeizame markt"

Tholen - De aanvoer van Spaanse en Nederlandse kasgroenten valt momenteel samen en dat zorgt volgens Joost van der Voort van Quality Produce International (QPI) voor een moeizame marktsituatie. "Een aantal retailers gaan zachtjesaan over op Hollands product, maar de vraag is nog te klein om het aanbod dat we in Nederland hebben op een acceptabel prijsniveau te vermarkten."

Binnen de Nederlandse teelt is volgens de commercieel directeur een lichte uitbreiding geweest bij de grotere producten als trostomaten en paprika's. "De aanvoer van het Nederlandse product is inmiddels aardig losgebarsten. We hebben de afgelopen weken genoeg licht gehad, dus de producties liggen op een redelijk niveau voor de tijd van het jaar. Het Spaanse aanbod verschilt per product, maar is eveneens voldoende beschikbaar."

"Hierdoor zitten we momenteel op een prijsniveau dat niet meevalt ten opzichte van andere jaren. Komkommers ontspringen nog enigszins de dans en dat is ook het eerste product waarvan de aanvoer uit Spanje vermindert. Die prijs zakt nu weliswaar wat, maar lag ook op een acceptabel niveau. Voor tomaten zijn de prijzen nog redelijk normaal, maar paprika's en aubergines zijn echt veel te goedkoop."


Voor meer informatie:
Joost van der Voort
QPI
Tel: 0174-285013
joost@qpi.nl
www.qpi.nl