Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VS: Trage afzet aubergines zet aanbod onder druk

Het aanbod van aubergines is momenteel stabiel en overvloedig. "Er is aanvoer van aubergines uit Florida, West-Mexico en van ons bedrijf in Yucatan," vertelt Dug Schwalls van Southern Valley Fruit & Vegetable uit Georgia. Schwalls voegt er aan toe dat het koude weer in Florida de volumes niet alleen heeft vertraagd maar ook het marktseizoen, dat begin februari begon. 

"Het volume ligt vrij dicht bij dat van vorig jaar," vervolgt Schwalls. "Er wordt mogelijk minder product geoogst omdat sommige telers de prijzen op dit moment te laag vinden. Het aanbod overtreft de vraag en als mensen het product niet kwijt kunnen, zullen ze het ook niet oogsten."



Verandering consumptie rondom Pasen
Hoewel de vraag vrijwel gelijk is aan die van vorig jaar legt Schwalls uit dat de consumptie van aubergines rondom de vastenperiode aan het veranderen is. "De handel in aubergines trekt in deze periode doorgaans aan maar dat was zowel vorig jaar als dit jaar niet het geval. In tegenstelling tot voorgaande jaren zien we in de aanloop naar Pasen dit jaar de vraag naar aubergines niet stijgen. Dit zorgt ervoor dat de prijzen op hetzelfde niveau liggen als vorig jaar. "De markt is beslist niet sterk," aldus Schwalls. 

Vooruitblikkend, merkt Schwalls op, dat het weer bepalend zal zijn voor de handel in aubergines. "De afzet is in grote mate afhankelijk van het weer in het noordoosten en Canada, waar de meeste aubergines verkocht worden. Momenteel heeft men in deze regio's te maken met slecht weer en sneeuw en mensen halen minder boodschappen in huis. Zodra het weer verbetert, trekken mensen er weer op uit en zal de markt aantrekken."

Voor meer informatie:
Dug Schwalls 
Southern Valley Fruit & Vegetable
Tel: +1-229-769-3676
Publicatiedatum: