Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Vijfde grootste speler op de Franse tomatenmarkt

Franse coöperatie Solarenn viert zeventigste verjaardag

Dit jaar viert de Bretonse groentencoöperatie Solarenn haar zeventigste verjaardag. De coöperatie werd in 1948 opgericht toen twaalf telers besloten om op de landelijke en internationale markt samen te gaan werken. Tegenwoordig telt de Solarenn 32 telers en is de coöperatie de vijfde grootste speler op de Franse tomatenmarkt. 

Christophe Rousse, directeur van de coöperatie: "We hebben altijd naar de consument geluisterd en hun eisen ten aanzien van de smaak, voedingswaarde en het milieu. We ontwikkelden natuurlijke oplossingen in plaats van gewasbeschermingsmiddelen te gebruiken." Met 'Les Responsables', een lijn tomaten die geen residuen bevat en die Solarenn eerder dit jaar introduceerde, positioneert de coöperatie zich ergens tussen het biologische en conventionele segment. 




 
Solarenn heeft een omzet van €45 miljoen. De coöperatie hoopt dat dit tegen 2020 gegroeid zal zijn naar €50 miljoen. Isabelle Georges, algemeen directeur: "Om dit doel te bereiken, moeten we onze telers stimuleren om zich beter te organiseren en hun activiteiten te optimaliseren. Daarnaast zullen we onze marketing- en communicatiestrategieën versterken."

Het totale areaal van Solarenn bedraagt 66 hectare. Dit jaar zullen er nog eens 7 hectare extra aan kassen worden gerealiseerd. 


De telers van Solarenn

Solarenn probeert haar telers op meerdere manieren te steunen. De coöperatie biedt financiële steun aan telers die hun areaal willen uitbreiden of kassen willen moderniseren maar ook aan jonge telers die hun bedrijf op willen bouwen. Naast tomaten teelt de coöperatie ook aardbeien en snackpaprika's. 


Voor meer informatie:
Solarenn
+33 2 23 27 01 01

Publicatiedatum: