Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Meier Brothers, Zwitserland:

"Hogere oogst, langere houdbaarheid met bewegende goten"

Voor veel telers van bladgroenten is het hebben van zoveel mogelijk teeltcycli altijd een uitdaging geweest. Je hebt natuurlijk de optie om op andere locaties relatief goedkoop telen, maar voor delicate producten die op de markt moeten worden gebracht worden er nieuwe, moderne geautomatiseerde hydrocultuur systemen ontwikkeld om telers in staat te stellen met een minimum aan arbeid en energie een maximum oogst te behalen. 



Codema heeft op basis van hun ervaring een geavanceerd automatisch bewegend gootsysteem ontwikkeld voor verse sla, kruiden, microgroenten en babyblaadjes. Na brainstormen en het steeds opnieuw herzien van het ontwerp, werd het eerste project van dit nieuwe groeisysteem in Zwitserland gebouwd, waar het al 1,5 jaar in volle productie is.



Het bewegende gootsysteem optimaliseert de oogst van het aantal gewassen. Het systeem kan worden aangepast aan de behoeften van de klant. De Meier Brothers: "De systeemkosten zijn natuurlijk aanzienlijk hoger, maar dat wordt door de voordelen gecompenseerd. De slaoogst is met NFT bijvoorbeeld vier tot vijf keer hoger. Verder is dit systeem hygiƫnischer en bespaart het water behalve tijdens de teelt ook bij het schoonmaken van de sla voor de verkoop. Bovendien kan het productieproces worden geautomatiseerd, waardoor arbeidskosten worden bespaard. Tenslotte heeft het product een langere houdbaarheid omdat de slaplanten met wortel en al worden geoogst en verkocht. NFT levert dus een goed rendement op de investering."

Codema verzekert telers dat zij hun productiedoelen zullen behalen omdat het systeem grondig is getest. "Onze klanten kunnen nu 365 dagen per jaar op een voorspelbare, betrouwbare oogst rekenen. Codema heeft momenteel verschillende soorten slateeltsystemen beschikbaar: Traditionele banksystemen, drijvende sla en (semi-) geautomatiseerde bewegende gootsystemen.

Voor meer informatie:
Codema Systems Group
Oosteindsepad 8
2661 EP Bergschenhoek
The Netherlands
+31105212755
info@codemasystemsgroup.com
www.codema.nl
Publicatiedatum: