Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wondafdekkingsmiddel verlaagt het risico op infecties in tomaat

Scaniavital Silica is een pasta op basis van fijne kleideeltjes verrijkt met silicium, kalium en kalk en wordt ingezet als wondafdekkingsmiddel in tomaat.



Scaniavital Silica voorkomt de uitdroging van wonden op tomatenplanten na verwijdering van oude bladeren of bij andere stengel beschadigingen. Deze toepassing is het best vergelijkbaar met het aanbrengen van een entwas. Na het aanbrengen van deze pasta wordt er een fysische barrière gerealiseerd die verdere verdamping van de wond voorkomt en het indringen van stof en vuil van buitenaf tegengaat.

Wondoppervlak
Biobest raadt telers aan om aangetaste plantendelen zo snel mogelijk aan te pakken om verspreiding van de sporen tegen te gaan. Tevens is het belangrijk om bij het snijden ervoor te zorgen dat het wondoppervlak zo gaaf mogelijk is. Hoe kleiner de oppervlakte beschadigde celwand, hoe kleiner het risico op infectie. De gemaakte wonden worden tot slot best afgedicht met Scaniavital Silica.

Scaniavital Silica heeft geen negatief effect op de plant en mag door alle medewerkers worden toegepast. Biobest biedt het product aan in een knijpfles van 250 ml met geïntegreerde kwast en in emmers met een inhoud van 10 liter.

Voor meer informatie:
Biobest Group NV
www.biobestgroup.com
info@biobest.be
+32 (0) 14 25 79 80




Publicatiedatum: