Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Meer aanbod "vergeten" tomaten in Noord-Amerika"

Noord-Amerikaanse bedrijven, die zogeheten vergeten tomatenrassen in kassen telen, verwachten in het nieuwe seizoen een goede opbrengst en kwaliteit. Eerder dit jaar leidden sneeuw en koud weer in Mexicaanse teeltgebieden tot uitval. Nu er met de lente milder weer op komst is, hebben telers te maken met gunstigere omstandigheden.

"Onze nieuw aangeplante oude tomatenrassen zijn dankzij het milde weer goed op weg," zegt Janell Dykstra van Terra Bella Farms. "Onze tomaten worden geteeld in kassen in Centraal-Mexico, waardoor we het hele jaar door aan de vraag tegemoet kunnen komen. Tijdens de zomermaanden is er sprake van een groter aanbod, waarbij Terra Bella een van de eerste telers is die met grotere volumes op de markt komt."

"Eerder dit jaar viel een hele oogstronde uit, omdat de sneeuw en de vorst de oogst hadden beschadigd. Zulk extreem weer is voor dit deel van Mexico zeer ongewoon. Omdat we altijd een optimale kwaliteit aan willen bieden, hebben we voor de veiligste weg gekozen. We krijgen in de komende weken echter een goede oogst. De tomaten zijn mooi op kleur gekomen."



Gemengde kleuren het populairst
Oude tomatensoorten komen in veel verschillende kleuren en maten voor. Het grootste deel van de klanten van Dykstra vraagt naar mixverpakkingen, hoewel er ook klanten zijn die de voorkeur hebben voor een enkele kleur. "Terra Bella levert veel verschillende oude tomatenrassen, zoals gele, oranje, rode , paarse, bruine en groene tomaten. 95% van de retailers vraagt om mixverpakkingen, maar er zijn ook supermarkten die bijvoorbeeld uitsluitend om rode of paarse tomaten vragen."

"Oudere tomatenrassen zijn zoeter dan andere tomaten," vervolgt Dykstra. "Ze zijn erg divers in grootte, vorm, textuur en smaak. Hoe roder de tomaat is, des te zoeter de smaak. Donkerder gekleurde tomaten zoals mijn persoonlijke favoriet, de Purple Cherokee, zijn qua smaak een combinatie van zoet en zuur. Terra Bella heeft een assortiment in formaten die variƫren van M tot L en XL. Elke klant heeft zijn eigen voorkeur qua formaat. We bieden ook tomaten aan in bulk of in trays."

De vraag naar oude tomatenrassen is stabiel. In de warmere maanden neemt de vraag toe, terwijl ook het aanbod toeneemt als meer telers op de markt verschijnen. "De vraag naar oudere tomatenrassen is doorgaans afhankelijk van in hoeverre andere telers op de markt zitten," legt Dykstra uit. "Omdat ons bedrijf gebruik maakt van kassen en wij de eersten zijn die met groot volume op de markt verschijnen, hebben we een uitstekend tijdsraam in het vroege deel van het seizoen. Dat moment valt samen met de vraag, die door warmer weer toeneemt."

Voor meer informatie:
Janell Dykstra
Terra Bella Farms
Tel: +1 (661) 858-2585
Publicatiedatum: