Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Teler snackkomkommers verdubbelt teeltareaal naar 5 ha

Toen de Australische Gerry Harvey Andrew Young vroeg om een bedrijvenplan op te zetten voor het land dat hij bezit, begon Young wereldwijd mogelijke locaties te onderzoeken. Dit resulteerde uiteindelijk in de oprichting van Fresh Farms in Peat's Ridge, ten noorden van Sydney: een splinternieuwe faciliteit waar snackkomkommers worden geteeld. 



Biomassa verhitting 
Family Fresh Farms heeft hun teeltareaal vorig jaar verdubbeld door nog 2,5 hectare aan kassen bij te bouwen. Omdat er geen natuurlijke gassen in het gebied zijn, wordt bio-energie gebruikt om de kas te verwarmen. Dit is niet alleen milieuvriendelijk, maar biomassa is ook goedkoper door de toenemende kosten van LPG, zo vertelt Andrew. "De Justsen boiler en Javo lader zijn geweldige hulpmiddelen." 

Mini snackkomkommers voor een maximale winst 
De minikomkommers die in de kas worden geproduceerd worden geleverd aan Perfection Fresh, die op hun beurt de minikomkommers weer aan grote supermarktketens leveren. Andrew zegt dat het moeilijk is om deze minigroente winstgevend te maken, omdat ze vaak tweemaal daags geoogst moeten worden om op de juiste grootte te blijven. Maar het specialiseren in de kleine groenten heeft zijn vruchten afgeworpen, want, in Andrew's bewoordingen: "We doen het terwijl het anderen niet lukt!"

Vanuatu
Om al deze snackkomkommers te oogsten, zijn natuurlijk arbeiders nodig. Door deel te nemen aan het Seasonal Worker Programme, draagt Family Fresh Farms bij aan de economische ontwikkeling van Vanuatu. In de oogsttijd komen de arbeiders vanuit Vanuatu naar Peat's Ridge. Na zes maanden gaan ze weer naar huis. En dan, na zes maanden, komen ze in de oogsttijd weer terug. 

Andrew is erg blij met deze regeling. "De arbeiders uit Vanuatu zijn ontzettend bescheiden, dankbaar en bereid om instructies op te volgen en ze leven in uitstekende accommodaties op het bedrijf."

Uitbreiding
De bedrijfsvoering van Family Fresh Farms loopt uitstekend, vooral gezien het hun eerste stappen op deze markt zijn. Zijn er dus nog plannen voor uitbreiding? "Met 2 x 2,5 hectares zitten we aan het maximum op dit terrein", vertelt Andrew. Maar toch is er nog ruimte voor uitbreiding: "We zijn aan het kijken naar andere locaties. Het blijkt, zoals bij de meeste bedrijven, dat als een bedrijf op een professionele manier wordt gerund, het zeker toekomst heeft."

Voor meer informatie:
Family Fresh Farms
13 Kilpa Road
Peats Ridge
NSW 2250
Australia
+61 (0)418 711412
andrew.y@familyfreshfarms.com.au
familyfreshfarms.com.au
Publicatiedatum: