Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Meer vraag dan aanbod voor hete pepers in VS

Telers van hete pepers hebben dit seizoen door het warmer wordende weer uitstekende teeltomstandigheden. Het grootste deel van de teelt vindt op dit moment plaats in de Culiacan-regio in Mexico. De temperaturen zijn in februari gestegen. Vervolgens zijn de temperaturen stabiel gebleven, wat tot goede resultaten bij telers leidt.

"Op dit moment worden onze hete pepers geteeld in Culiacan in Sinaloa," zegt Tony Incaviglia van het in Texas gevestigde GR Fresh. "Het weer is goed met temperaturen die lopen van tussen de 21 °C tot 26,5 °C. Het zonnige, warme weer zorgt voor uitstekende teeltomstandigheden. Als de temperatuur boven de 32 °C uitkomt, ga je problemen met de kwaliteit zien. Daar is tot nu toe echter geen sprake van geweest. Het grootste deel van onze oogst komt uit de regio van Culiacan totdat we eind mei overstappen naar de regio van Coahuila."

Sterke vraag
Door de vraag naar hete pepers hebben telers geen moeite om omzet te draaien. Ze merken dat het aanbod niet toereikend is voor de vraag, wat betekent dat een bredere beschikbaarheid een belangrijke rol heeft gespeeld om de markt stabiel te houden.



"Hete pepers zijn een van de producten waar de meeste vraag naar is," zegt Incaviglia. "De stabiele vraag heeft de uitbreiding van de beschikbaarheid over het hele jaar aangemoedigd. Er is echter niet een teler die het hele jaar rond consistent hete pepers kan leveren. GR Fresh heeft daarom al bijna zestig jaar lang relaties aangeknoopt met telers van een groot aantal verschillende regio's. We telen nu hete pepers in zeven verschillende teeltgebieden. Ondanks dat blijft het moeilijk om aan de vraag tegemoet te komen."

Meeste vraag naar Jalapeños
Van alle soorten hete pepers zijn Jalapeños nog steeds het ras dat binnen de Noord-Amerikaanse markt het meest wordt gebruikt. Volgens Incaviglia is er echter ook vraag naar andere rassen. "De Jalapeños is van alle hete pepers nog steeds het populairst. De tweede populairste peper is de Poblano, gevolgd door de Serrano en dan andere rassen als Anaheim- en Ghost-pepers."

Telers zoeken altijd naar nieuwe strategieën op het vlak van verpakking en presentatie van hete pepers. "Er is altijd wel iemand die met iets nieuws komt," zegt Incaviglia. "We zien steeds meer verpakking die waarde toevoegt. Ook worden er nieuwe ideeën besproken. Een zo'n idee is om misschien een mix-verpakking aan te bieden, waarin verschillende soorten pepers met elkaar zijn verpakt. Elke peper heeft een karakteristieke smaak. Omdat ze qua scherpte variëren van mild tot zeer heet, zijn er verschillende manieren waarop ze bij het koken kunnen worden toegepast."

Voor meer informatie:
Tony Incaviglia
GR Fresh
Tel: +1 (956) 631-8135
Publicatiedatum: